A depășit norma de alcool de peste șase ori. Șoferul care s-a răsturnat după ce a lovit un pieton era beat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Accidentul din 4 septembrie, când un bărbat de 76 de ani a fost lovit mortal pe o trecere de pietoni de pe bd. Dacia de către un automobil Audi. Poliția anunță rezultatele expertizei șoferului care era la volan.

Amintim că acesta refuzase testarea alcoolscopică, după ce a fost reținut în timp ce încerca să părăsească locul accidentului. Polițiștii însă au insistat pe prelevarea probelor biologice pentru a stabili dacă acesta se afla sau nu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și da, șoferul se afla în stare de ebrietate avansată! Alcoolemia – 1.85 g/l în sânge, de peste șase ori mai mult decât prevede norma.

A depășit norma de alcool de peste șase ori. Șoferul care s-a răsturnat după ce a lovit un pieton era beat
FOTO: facebook.com/ChisinauRM

În context mai amintim despre pedepsele înăsprite pentru condusul în stare de ebrietate pe teritoriul RM, în vigoare din 07.09.2024.

Conform acestora, refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică și/sau testarea antidrog, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical se pedepsește cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei sau cu închisoare de la 1 la 4 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Separat, pentru infracțiunea comisă în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane, riscă 4-8 ani de închisoare cu anularea permisului.

Cmentariile sunt închise