Accidentul de la Boldurești, Nisporeni: PCCOCS examinează necesitatea aplicării arestului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prima reacție a procurorilor de la Chișinău, care au preluat cazul de la Boldurești. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță investigarea bărbatului care luni a lovit mortal un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului.

Șoferul implicat în accidentul din Boldurești // FOTO: IGP

După comiterea accidentului, acesta a înscenat un alt accident cu aceeași mașină de serviciu deja deteriorată, cu scopul ca să inducă în eroare oamenii legii, precum și a întreprins alte acțiuni în acest sens.

Totuși, astăzi, bărbatul de aproximativ 50 de ani a fost reținut de angajații Poliției. Urmare a producerii accidentului și pornirii urmăririi penale în aceeași zi, prin ordonanța Procurorului General interimar, dosarul penal a fost transmis în gestiunea PCCOCS.

Citește și: OPINIE // „Lașitatea” lui Munteanu, bâlbele procurorilor, un copil care și-a trăit ultimele clipe pe o margine de drum, spulberat de un fost polițsit, frate de șef în PG, care l-ar fi ajutat să ascundă urmele crimei

Acum, procurorii cercetează probele pentru determinarea necesității solicitării aplicării arestului preventiv în privința bănuitului. Între timp acesta beneficiază de garanțiile procedurale și prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că a fost reținută și o persoană care a contribuit la eschivarea bănuitului de la pedeapsă. Complicele l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice și schimbarea plăcuței.

Între timp a apărut și o informație neoficială că șoferul care conducea Dusterul ar fi fost în stare de ebrietate la volan, iar în ștergerea urmelor ar fi fost implicat un frate și un cumătru de-al său.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise