Adoptat de Parlament: Șoferii vor putea fi testați de inspectorii de patrulare şi la consumul de droguri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polițiștii de patrulare vor putea efectua testarea antidrog prin intermediul mijloacelor tehnice calibrate, conform unei proceduri similare testării alcoolscopice, la locul tragerii pe dreapta a unui conducător auto suspectat sau aflat în stare de ebrietate narcotică, fără a mai fi nevoie de mers la Dispensarul Narcologic.

Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în această seară în lectură finală de 75 de deputaţi.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne cu scopul de a preveni și de a combate consumul de substanțe interzise, de a reduce numărul accidentelor și de a asigura siguranța cetățenilor.

Astfel, șoferii vor putea fi testați la consumul de droguri prin intermediul mijloacelor tehnice calibrate, cum ar fi Narcotester Drager – Drug Test 5000. Cu ajutorul acestuia, persoanele care au consumat substanțe stupefiante, psihotrope sau toxice vor putea fi depistate de către polițiști, iar procedura va fi similară cu cea a testării alcoolscopice.

Totodată, șoferii în privința cărora a fost pornit procesul contravențional vor fi obligați să accepte necondiționat testarea antidrog, la cererea autorității competente!

În prezent, Inspectoratul General al Poliției are în dotare 10 dispozitive de testare narcologică. Autoritățile își propun să obțină mai multe alte echipamente de acest tip prin intermediul partenerilor de dezvoltare.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/10/270.2023.ro_.pdf”]

Cmentariile sunt închise