(video) Unicul Porsche 911 Sally Special a devenit cel mai scump Porsche nou vândut vreodată la licitaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Unicul Porsche 911 Sally Special s-a vândut la licitația organizată de casa RM Sotheby’s în cadrul Monterey Car Week, în weekend, pentru suma de 3.600.000 de dolari. În atmosfera încărcată a sălii de licitații aglomerate, mașina one-of-one a atras un interes semnificativ, oferta finală câștigătoare venind de la un ofertant prin apel telefonic. Prețul a fost un record pentru un Porsche nou vândut la licitație, potrivit casei de licitații.

Vânzarea a reunit membrii echipei originale Cars care au creat atât mașina din filmul Disney și Pixar, cât și Sally Carrera în mărime naturală, bazată pe un Porsche 911 Carrera din 2002. Echipa a inclus actrița Bonnie Hunt – vocea lui Sally Carrera, Jay Ward – director de creație al francizei la Pixar Animation Studios și Bob Pauley, care, în calitate de designer de producție pentru Cars, a schițat-o pentru prima dată pe Sally acum 20 de ani.

Lor li s-au alăturat Kjell Gruner, Președinte și CEO al Porsche Cars North America, Inc. (PCNA) și membri cheie ai echipei Sonderwunsch a Porsche Exclusive Manufaktur, inclusiv Alexander Fabig și Boris Apenbrink.

„Aș dori să-mi exprim recunoștința și profundele felicitări față de ofertantul câștigător. Acest act generos a făcut diferența pentru două organizații caritabile importante și pentru viețile celor pe care îi vor ajuta. În schimb, sper că ofertantul este foarte fericit că și-a asigurat o parte specială și unică din istoria noastră și a Pixar.”

Kjell Gruner

„Știu că vorbesc în numele întregii echipe Pixar când spun cât de mândri suntem nu numai de rezultatul licitației, ci și de faptul că 911 Sally Special a crescut și conștientizarea activității a două organizații caritabile incredibile – Girls Inc. și USA for UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați. Reacția a fost absolut uimitoare. Un moment cu adevărat special. Banii strânși vor merge direct către ei, oferind programe educaționale care schimbă viața tinerelor fete din SUA și ajutor pentru refugiații ucraineni afectați de război.”

Jay Ward

„Mașina a atras un interes fără precedent. Am văzut un număr semnificativ de întrebări în săptămâna dinaintea licitației, dar acest lucru s-a accelerat într-adevăr în ultimele ore care au precedat evenimentul – impulsionat de interesul incredibil din social media pentru mașină. A fost o adevărată onoare să fi făcut parte din proiect și să lucrez atât cu Porsche, cât și cu Pixar în ultimele luni pentru a facilita vânzarea. Am dori să-l felicităm pe noul proprietar pentru achiziția sa și să-i mulțumim pentru contribuția pe care a adus-o către Girls Inc. și Agenția ONU pentru Refugiați.”

Unicul 911 Sally Special a fost însoțit de un ceas Porsche Design personalizat, conceput special pentru a se potrivi cu acea configurație unică a mașinii sport emblematice, cu elemente Sally Blue Metallic și detalii exclusive create în colaborare cu Pixar.

Şi o serie de obiecte mai mici au însoțit mașina: un al doilea set de roți prezentat într-un suport la comandă, o husă pentru mașină „Sally Special” și o carte care prezintă crearea mașinii de la început până la sfârșit, încorporând schițe originale, atât de la Porsche, cât și de la Pixar.

Întreaga sumă oferită în schimbul acestui 911 va fi donată.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise