(video) Unicul Porsche 911 Sally Special reproduce celebra mașină din Cars. Va fi licitată și va ajuta refugiați ucraineni

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche și Pixar Animation Studios au dezvăluit un Porsche cu totul special, inspirat de unul dintre cele mai populare 911: Sally Carrera, celebra mașină din filmul de animație Cars al Disney și Pixar. La fel ca Sally Carrera, acest 911 Sally Special este unic. Va exista în doar un exemplar și este prima dată când Pixar susține un astfel de proiect.

Mașina unică va fi licitată de RM Sotheby’s sâmbătă, 20 august 2022, în cadrul Monterey Car Week din California. Încasările din licitație vor fi donate către două organizații caritabile. De o parte din încasări va beneficia femeile tinere printr-o donație către Girls Inc, iar cealaltă va merge în SUA pentru UNHCR, o organizație care sprijină refugiații din Ucraina.

Proiectul a început în noiembrie 2021 și a unit membrii echipei originale Cars, care a adus la viață atât personajul filmului, cât și Sally Carrera în mărime naturală în urmă cu mai bine de 20 de ani. Echipa l-a inclus pe Jay Ward, director de creație al francizei la Pixar Animation Studios și Bob Pauley, designerul de producție care a desenat-o pentru prima dată pe Sally Carrera pentru filmul Cars. Au fost asistați de membri ai echipei Sonderwunsch de la Porsche Exclusive Manufaktur din Stuttgart și de designeri de la Style Porsche din Weissach. Echipa a lucrat împreună timp de 10 luni, iar rezultatul este un automobil unic din fabrică.

La baza modelului special stă un 911 Carrera GTS cu 480 CP. Mașina este echipată cu o cutie de viteze manuală, exploatând pasiunea pentru conducere lui Sally Carrera.

Elementele de personalizare sunt detaliate și extinse. 911 Sally Special a fost unul dintre cele mai intense, emoționante și detaliate proiecte Sonderwunsch la care a lucrat echipa. Un exemplu este nuanța Sallybluemetallic, o vopsea personalizată care a fost aplicată manual special pentru acest proiect. Și implementarea unui “tatuaj” a fost o provocare foarte specială. Jantele cu aspect Turbo au fost reinterpretate de designerii Style Porsche din Weissach și fabricate special pentru acest automobil.

Designerul de interior Porsche Daniela Milošević a condus echipa care a lucrat cu Pixar pentru a proiecta noua culoare albastră, precum și interiorul vehiculului. „Ni s-a oferit libertate deplină, ceea ce a fost grozav! În film, Sally Carrera era un avocat din California care prețuia stilul și eleganța. În același timp, era reală și iubitoare de distracție.”

Sallybluemetallic special este folosit și în interior, unde creează atât trăsături evidente, cât și detalii subtile care vor aduce un zâmbet pe chipul viitorului proprietar. În același timp, a fost important să nu se uite de utilitatea și caracterul practic de zi cu zi. 911 Sally Special este menit să fie condus des și cu plăcere. În acest sens s-a dezvoltat o tapițerie specială din țesătură Pepita în trei culori, combinată cu piele de culoare cretei și cusături în Speed ​​Blue.

Pe lângă mașina în sine, viitorul proprietar se va mai alege cu un cronograf unic de la Porsche Design, creat și el în colaborare cu Pixar. La fel ca mașina în sine, inelul colorat este vopsit în Sallybluemetalic. Cureaua din piele de culoarea cretei, cu cusături Speed ​​Blue, subliniază designul sportiv al ceasului unic. Cureaua poate fi schimbată rapid și ușor cu o a doua curea în Speed ​​Blue, cu cusături de culoarea cretei, fără a fi nevoie de unelte. La fel ca și vehiculul, cronograful are un marcaj în ediție limitată pe spatele carcasei. Piesa unică este alimentată de un mecanism Porsche Design WERK 01.100, certificat de COSC. Cronograful 911 Sally Special a fost proiectat și produs cu precizie la fabrica de ceasuri Porsche din Solothurn, Elveția.

Încă un bonus va fi o husă specială pentru mașină de la Porsche Tequipment, un suport pentru roți cu un set suplimentar de roți cu jante Carrera Exclusive Design, o carte despre dezvoltarea și producția modelului unic și desene originale ale designerilor Shuichi Yamashita și Bob Pauley.

Rezultatul licitației:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata