(video) Bugatti a livrat primul Centodieci, un automobil de 8 milioane de euro care nu se va ieftini în timp

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce a fost supus unor teste extreme de peste 50.000 de kilometri pe șosea și piste, reglare aerodinamică fină în tunel eolian şi temperaturi de la -20 până la +45°C în Arizona, Bugatti a pregătit pentru livrare primul din cele doar 10 modele Centodieci, realizate cu o caroserie unică.

Amintim că modelul reprezintă un ecou al maşinii super sport originale a mărcii franceze de lux din anii 1990 – EB 110.

Primul exemplar este finisat în EB 110 Blue – o culoare distinctivă sinonimă cu Bugatti, modelul EB 110 și chiar fabrica în care a fost construit. Atelierul din Campogalliano, unde a fost construit EB 110, a devenit cunoscut drept „Fabbrica Blu” sau fabrica albastră, fiind împodobită cu faimoasa vopsea. EB 110 în sine a fost dezvăluit pentru prima dată reprezentanţilor mass-media purtând nuanța vibrantă de albastru.

Combinația clasică de EB 110 Blue și EB 110 Sport Silver pentru jantele lui Centodieci nu este o coincidență; proprietarul acestui exemplar deţine și un EB 110 GT finisat în aceleași culori emblematice.

Interiorul se inspiră din nou din prestigiosul său strămoș, dar revigorat pentru epoca modernă a mașinilor super sport. Textura matlasată, asemănătoare tablei de șah, este găsită pe scaune, tavan, panourile ușilor, consola centrală și covorașe, a fost folosită pentru prima dată în EB 110, dar în Centodieci este cu o aplicație personalizată.

În ciuda numeroaselor curbe și îmbinări, modelul se aliniază perfect în zonele din interior. Procesul de creare a interiorului unui Centodieci durează aproximativ 16 săptămâni, inclusiv o zi dedicată exclusiv examinării meticuloase a scaunelor.

Dispunând de iconicul motor W16 de 8.0 litri. care produce 1.600 CP, Centodieci accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.4 secunde, până la o viteză maximă de 380 km/h. Inginerii de șasiu de la Bugatti au lucrat intens pentru a perfecționa manevrabilitatea mașinii super sport pentru a produce o experiență dinamică unică la volan.

Amintim că modelul Centodieci a fost prezentat în 2019 la Pebble Beach şi s-a anunţat cu un tiraj deja epuizat. Din fabrică costă minimum 8.000.000 de euro net, înainte de opţiunile de personalizare, devenind automat al doilea cel mai scump Bugatti şi al doilea cel mai scump automobil nou din istorie după La Voiture Noire.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/