(foto) Noul Bugatti Centodieci îşi arată interiorul în premieră. Este nevoie de aproape 16 săptămâni pentru a-l finaliza

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Bugatti Centodieci se caracterizează prin design unic, caracteristici individuale de manipulare și manoperă de înaltă clasă – atât în interior, cât și la exterior. Săptămâni de artizanat se manifestă în interiorul nou dezvoltat, inspirat de cel al modelului EB 110 Super Sport.

Scaunele sunt împodobite cu piele fin matlasată, fiecare pătrat este identic și cusut manual cu precizie, cu măiestrie de primă clasă. Acesta este doar unul dintre detaliile scaunului și doar una dintre multele caracteristici, care au fost dezvoltate recent pentru noul model exclusivist. 

Pe lângă exteriorul aerodinamic, cu partea frontală plată, spoilerul frontal jos și prizele de aer din trei părți, noul Bugatti limitat primește acum un interior rafinat, dezvăluit pentru prima dată.

Designerii și inginerii au creat din nou panourile ușilor, panourile de instrumente și tunelul central, în stilul mașinii super sport din anii 1990, în schimbul unui simplu copy-paste din cele ale unui Chiron obişnuit. În acest fel, se aduce stilul modelului de top din seria EB 110 în secolul XXI și a fost reinterpretat cu piele de înaltă calitate, carbon și aluminiu, toate într-un design modern.

Bugatti a dezvoltat formele, piesele și procesele de manoperă practic de la zero într-o perioadă de aproximativ un an de zile. Ca și în cazul tuturor modelelor făcute cu o caroserie diferită, elementele cheie ale interiorului au fost personalizate pentru Centodieci, inclusiv cotierele, panourile ușilor, suprapunerea tunelului central, ornamentele pragurilor, căptușeala acoperișului, covorașele, panoul din spate și scaunele. 

Luând ca structură de bază scaunul sport Bugatti, testat și încercat, dezvoltatorii au creat o nouă suprafață cu un aspect și o senzație nouă. Scaunul pare diferit și totuși e familiar. Tetiera prezintă fie un logo EB în relief, la fel ca modelul original, fie – în funcție de dorințele clientului – un nume sau logo personalizat, inclusiv, alternativ, în broderie de înaltă calitate. 

În total este nevoie de aproximativ 16 săptămâni pentru ca un interior să fie finalizat cap-coadă. Experții au nevoie de mai mult de patru zile singuri pentru a reproduce în relief pe tetiere doleanţa proprietarului, pentru a tăia pielea la dimensiunea necesară și a asambla totul cu precizie. Apoi o zi întreagă este rezervată pentru a examina cu meticulozitate doar scaunul.

Ca întotdeauna, în cazul Bugatti, provocarea specială constă în crearea numeroaselor detalii, cum ar fi textura tipică de pe scaune, căptușeala plafonului, panourile ușilor, consola centrală și covorașele. Matlasarea precisă creează un efect de tablă de șah și este proiectată să arate uniformă și compusă. Acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza curburilor și razelor. 

În plus, toate părțile trebuie să se îmbine perfect cu aceeaşi textură pentru a crea o singură entitate armonioasă. De exemplu, inserția ușii curge fără probleme în panoul de instrumente, iar ornamentul coloanei de direcție se îmbină vizual cu capul volanului. Structura panourilor ușilor și a scaunelor continuă până la covorașe. 

Datorită tehnologiei de ultimă oră, literele și cusăturile arată extrem de filigran și creează o impresie de ansamblu captivantă. Există şi insigne din aluminiu cu gravură Centodieci realizată cu laser, pe pragurile interioare ale uşilor şi cotieră.

Toate cele zece exemplare Bugatti Centodieci, care are un preţ de bază de 8.000.000 de euro, fără taxe şi opţiuni, au fost vândute în doar câteva ore de la momentul prezentării. Livrările primelor vehicule extrem de exclusive vor începe în câteva săptămâni.

Cmentariile sunt închise