Atenţie, şoferi! Primul val de ninsoare care va trece peste Moldova vine în acest weekend!

Zăpada s-ar putea așterne în Republica Moldova începând de vineri, 27 decembrie, când se așteaptă ninsori în regiunile din centru și nord, însoțite periodic de vreme însorită. Sâmbătă, 28 decembrie, ninsorile se vor intensifica, extinzându-se pe întreg teritoriul țării, potrivit prognozelor emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În următoarele zile se așteaptă temperaturi între -8 și +5 grade Celsius, mai anunță meteorologii.

Venirea primului val de ninsoare este confirmată şi de portalul specializat Ventusky. Potrivit prognozelor, după acest weekend în care va ninge pe tot teritoriul ţării, în special în vestul ţării straturile de zăpadă vor atinge 15 cm, deşi temperaturile peste 0 grade Celsius vor face ca acestea să nu se menţină mult la această înălţime!

În acest context, șoferii sunt îndemnați să aibă deja automobilele echipate cu anvelope de iarnă, iar după posibilitate în portbagajul mașinii să țină o mică lopată, nisip, lanţuri antiderapante, haine calde, o pătură și rezerve de apă în cazul în care vor porni în călătorii în această perioadă.

Condus cu viteză corespunzătoare şi cu respectarea altor reguli de circulaţie vă recomandăm. Drum bun şi fără primejdii!

Vezi şi:

(video) Se apropie sezonul rece! De ce trebuie de schimbat anvelopele de vară cu cele de iarnă şi ulterior invers

https://autoblog.md/video-reportaj-am-ales-rotile-de-iarna-pentru-masina-autoblog-md/

https://autoblog.md/condusul-pe-timp-de-iarna-nu-este-o-gluma/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/