Auto China 2024: Toyota prezintă în avanpremieră două noi modele bZ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Piața chineză favorizează fără o limită vehiculele electrice, forțând chiar și producătorii auto conservatori precum Toyota să electrifice gama locală într-un ritm rapid.

Pe lângă reducerea prețului pentru modelul local bZ4X, Toyota mai are pe această piață sedanul bZ3. Mai nou, linia va fi completată de alte două crossovere electrice – bZ3C și bZ3X.

Toyota bZ3C este un crossover coupe destinat unui public mai tânăr. Este făcut pe baza conceptului Sport Crossover din 2023. Are un aspect la modă, cu un acoperiș “plutitor”. Precum sedanul bZ3, acest crossover a fost creat în colaborare cu companiile chineze FAW și BYD.

Crossoverul mai înalt Toyota bZ3X arată complet opus și este derivat din conceptul bZ FlexSpace. Are proporții clasice de SUV, deși designul de firmă cu blocuri optice înguste este același. Această mașină orientată spre familii a fost deja dezvoltată de întreprinderea mixtă GAC-Toyota.

Habitaclurile celor două mașini au o arhitectură similară. Centrul planșei de bord este dominat de un monitor mare, iar altul mai compact există în spatele volanului. Ambele au acoperișuri panoramice și iluminare ambientală, dar și un număr redus de butoane fizice. Însă după forma și poziția scaunelor se poate observa care model are un caracter mai sportiv.

Fiind prezentate în avanpremieră, alte detalii nu există deocamdată. Este anunțată doar utilizarea platformei e-TNGA a Toyota și a celei mai noi suite de sisteme de asistență, printre senzori numărându-se cel puțin un LiDAR.

Producția mașinilor în China va începe abia anul viitor. Cu toate acestea, o premieră atât de timpurie îi permite Toyota să își anunțe clar intențiile de a obține o felie mai mare din ”tortul” pieței de mașini electrice.

Amintim că în 2023 Toyota a anunțat că proiectul bZ3C a fost dezvoltat atât pentru piața chineză, cât și pentru cea europeană. Lansarea pe continentul nostru este așteptată, de asemenea, în 2025.

Cmentariile sunt închise