Autoritățile ar putea interzice temporar construcția de noi staţii PECO în Moldova. Câte sunt în prezent

Abia după ce numărul staţiilor de alimentare cu carburanţi a depășit deja cifra de 660 în toată ţara, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a constatat că sunt prea multe! Reieșind din acest lucru urmează să propună Guvernului să instituie un moratoriu pentru construcția unora noi.

FOTO: scienceabc.com

Anunţul a fost făcut de şeful ANRE Eugen Carpov:

“Din datele pe care vi le-am prezentat, am constat că activitatea actualelor companii şi staţii de alimentare este ineficientă la mai multe capitole. Fiind ineficientă, vânzările sunt mici, numărul de autoturisme care se alimentează este redus, prin urmare considerăm că nu este nevoie de mai multe staţii. Şi aşa numărul lor este depăşit!

În timpul acestui eventual moratoriu va fi pusă în aplicare şi o prevedere care există deja în legislaţie: Guvernul urmează să elaboreze o schemă de amplasare optimă a staţiilor. Perioada ar fi de 6-12 luni până la definitivarea unui concept de amplasare a stațiilor şi în această perioadă de timp ar putea fi instituit moratoriul în cauză”, a explicat Carpov.

De-a lungul anilor, mai ales în Chișinău, au continuat să apară stații PECO. Construcția acestora a provocat nemulțumiri în rândul localnicilor.

Un moratoriu pe construcția stațiilor PECO a fost instituit și în anul 2016 de către consilierii municipali, însă fără vreun succes. Majoritatea firmelor vizate în decizie au neglijat interdicția, acționând Consiliul Municipal Chișinău în judecată și câștigând procesele, scrie realitatea.md

Potrivit datelor ANRE, în Republica Moldova sunt circa 665 de stații de alimentare cu carburanţi.

Vezi şi: (video) Doar în Chişinău se pot găsi 15 staţii PECO pe o distanţă de doi kilometri

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/