Bentley se teme că pentru conducerea viitoarelor sale maşini va fi necesar un permis de categoria C

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conducerea Bentley Motors se teme că următoarea generație a mașinilor sale, în termeni de greutate, va părăsi din punct de vedere juridic categoria de autoturisme uşoare și va trece în cea a camioanelor. Respectiv, va fi necesar un permis de conducere de o categorie superioară.

Acest lucru se aplică Europei, unde categoriile de permise de conducere sunt legate de clasificarea vehiculelor conform normelor UNECE. Amintim că pentru conducerea unui autovehicul cu o greutate de cel puţin 3.500 kg este necesar un permis de categoria C.

Bentley, conform CarSales, a recunoscut că a făcut lobby la Comisia Europeană într-o „discuție activă” pentru a ridica limita de greutate permisă pentru deținătorii de permis de conducere standard.

„Reguli privind permisele de conducere… Aici sunt necesare schimbări radicale. Cu tehnologia actuală, greutatea brută [a mașinilor noastre] va atinge limita [pentru autoturisme] în toată Europa. Avem nevoie de o conversație activă cu autoritățile de certificare pentru a face diferența.”

Chris Cole, director al produselor Bentayga

Necesitatea găsirii unor soluţii a început inclusiv prin lansarea noului Bentayga EWB care măsoară peste 5.3 metri lungime. Deşi greutatea sa este de 2.514, cea maximă permisă i se ridică la 3.250 kg.

Bentley spune că odată cu trecerea la unități de propulsie hibride și pur electrice, greutatea brută a acestor maşini va crește inevitabil și ar putea depăși plafonul critic de 3.5 tone. Vehiculele electrice sunt evident mai grele decât cele care dispun de motoare cu ardere internă din cauza bateriilor grele, fiind deocamdată imposibil de schimbat ceva cu nivelul actual de tehnologie.

Bentley intenționează să înceapă producția de electromobile din 2025.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/