(video) BMW M GmbH începe testele pentru modelele electrice de înaltă performanţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M GmbH deschide următorul capitol în transformarea sa către mobilitatea electrică. Odată cu primele teste ale automobilul prototip pentru teste pentru sistemele inovatoare de propulsie şi control al şasiului, o echipă multidisciplinară de ingineri testează soluţiile hardware şi software concepute pentru viitoarele automobile electrice de înaltă performanţă.

Programul de teste se concentrează pe un sistem de tracţiune integrală care cuprinde patru motoare electrice şi un sistem integrat de control al dinamicii, care împreună oferă un nivel de performanţă şi experienţă fără precedent.

Cu conceptul de propulsie complet nou, BMW M GmbH îşi subliniază competenţa în dezvoltare şi, prin urmare, capacitatea sa de a transfera esenţa M în lumea mobilităţii fără emisii locale. Sistemul de propulsie electric este combinat cu sisteme inovatoare de control pentru a redefini combinaţia de dinamică, agilitate şi precizie care este caracteristică automobilelor BMW M într-o maşină sport de înaltă performanţă.

Singura fotografie lansată de BMW M în context este cu un prototip stilizat sub forma lui BMW M4 CSL, dar care are corp mai lat (widebody), dar şi două portiere suplimentare(?), fiind astfel un coupe cu patru uşi!

Tehnologie specifică de propulsie şi suspensie sub forma unui BMW i4 M50

Pentru a aduce pe drum tehnologia de propulsie şi şasiu concepută pentru viitoarele automobile electrice de înaltă performanţă, inginerii de la BMW M GmbH au dezvoltat un automobil de teste care poartă genele adecvate – atât în ceea ce priveşte dinamica M emblematică, cât şi în domeniul mobilităţii electrice.

Bazat pe BMW i4 M50, a fost creat un coupé cu propulsie electrică, cu o caroserie modificată în stilul tipic BMW M GmbH, ale cărei arcuri şi aripi largi ale roţilor permit integrarea modelelor de punţi faţă şi spate de înaltă performanţă, cu motoare electrice integrate, fabricate special.

Partea frontală a automobilului are un concept adaptat de lonjeroane pentru caroserie, preluat de la BMW M3/M4, pentru o rigiditate la torsiune deosebit de ridicată în situaţii de condus extrem de dinamic. Dispunerea radiatoarelor de răcire se bazează şi pe configuraţia dezvoltată pentru actualele automobile sport de înaltă performanţă.

Extrem de precis, extrem de variabil: sistem de tracţiune integrală M xDrive cu patru motoare electrice

Centrul sistemului de propulsie revoluţionar de înaltă performanţă, care acum îşi face debutul pe şosea în automobilul de teste, este un sistem electric de tracţiune integrală M xDrive cu patru motoare electrice. Faptul că toate cele patru roţi sunt antrenate fiecare de un motor electric deschide posibilităţi complet noi pentru o distribuţie infinit variabilă, extrem de precisă şi în acelaşi timp foarte rapidă a cuplului motor.

În doar câteva milisecunde puterea şi cuplul motoarelor electrice, care reacţionează spontan, pot fi dozate atât de precis încât solicitarea de sarcină semnalată prin pedala de acceleraţie poate asigura un nivel de dinamică comparativ cu sistemele convenţionale de propulsie. Aceasta înseamnă că persoana de la volan poate experimenta caracteristici de performanţă complet noi chiar şi în condiţii extrem de solicitante, cum ar fi în situaţii extrem de dinamice sau în condiţii de drum nefavorabile.

Unitate de control foarte integrată pentru controlul dinamicii şi propulsiei automobilului

Precizia în timpul transferului cuplului motor beneficiază în mod semnificativ de sistemul electric de tracţiune integrală M xDrive. Cele patru motoare sunt conectate la o unitate de control centrală, foarte integrată, care monitorizează permanent starea de condus şi răspunde solicitărilor celui de la volan.

Transmisia ideală a puterii către drum este calculată în milisecunde din valorile pentru poziţia pedalei de acceleraţie, unghiul de virare, acceleraţia longitudinală şi laterală, vitezele roţilor şi alţi parametri. Semnalele pentru aceasta sunt transmise la fel de rapid şi direct prin intermediul unui ambreiaj multidisc şi diferenţiale către cele patru motoare, care sunt capabile să le implementeze imediat şi precis.

Această formă de dinamică a automobilului şi controlul condusului au fost aduse la maturitate practică în faze intensive de dezvoltare şi testare, iniţial pe modele virtuale şi apoi pe bancuri de testare. Pentru următoarea fază de testare a hardware-ului şi software-ului dezvoltate în acest scop, conceptul de automobil este testat acum pe drumuri.

Interiorul coupeului cu patru uşi este echipat cu o tehnologie extinsă de măsurare care poate fi utilizată pentru a analiza în detaliu fiecare situaţie de condus finalizată. În acest fel, rezultatele teoretice pentru distribuţia perfectă a cuplului motor pot fi comparate în laboratorul mobil de teste cu realitatea de pe drum şi luate în considerare pentru programarea ulterioară.

Datorită dozării deosebit de sensibile a cuplului motor şi răspunsului fără latenţă perceptibilă, pot fi atinse viteze semnificativ mai mari în viraje, chiar şi pe drumurile îmbibate de ploaie sau acoperite cu zăpadă, de exemplu. În acest caz, automobilul virează fără efort şi fără tendinţă de subvirare, deoarece cuplul motor pentru roata exterioară din spate creşte  în paralel cu unghiul de virare.

Caracterul de înaltă performanţă al noului sistem de propulsie este evident şi în recuperarea energiei la frânare. Până la limitele dinamicii, cele patru motoare îşi pot asuma funcţia de generator atunci când se frânează înainte de un viraj, de exemplu, şi pot alimenta bateria de înaltă tensiune cu energia astfel generată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/