(foto/update) Ce se întâmplă dacă pui trei motoare electrice pe un Seria 5? BMW are un răspuns

(update #2) O precizare cu privire la cuplul maxim produs de acest automobil, anterior fiind o neclaritate. Sedanul electric produce 720 CP şi 1.150 Nm de cuplu mai exact. Un inginer BMW a atribuit cifra de 9.999 Nm cuplului atribuit roţilor şi nu motoarelor electrice. Tehnic, cei aproape 10.000 de Nm sunt corecţi din punct de vedere tehnic, însă cei 1.150 Nm sunt mai precişi.


(update) Colegii de la CNET dispun de mai multe informaţii interesante despre acest electromobil, deoarece au făcut cunoştinţă cu el îndeaproape. Anterior a fost un BMW M550i xDrive, însă acum dispune de trei motoare electrice care produc 720 de CP şi atenţie – 9.999 Nm de cuplu!

Greutatea automobilului este de 2.404 kg, motoarele sunt alimentate cu energie de la o baterie cu o capacitate de 45 kWh care poate fi încărcată rapid cu o putere de până la 200 kW, astfel încât după doar câteva minute este gata să facă alte şase tururi pe un circuit de teste.

Sedanul mai foloseşte o punte frontală preluată de la BMW Seria 7 facelift (G12), iar cea posterioară este una prototip. Suspensia este pe arcuri din oţel, iar mecanismele de frânare sunt obişnuite de serie.


O altă noutate prezentată în cadrul evenimentului #NEXTGen organizat de astăzi la BMW Welt din Munchen este un prototip de teste numit Power BEV, prin care bavarezii explorează ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic.

Vehiculul, un BMW Seria 5, este echipat cu trei unităţi de propulsie electrice din a cincea generaţie, care produc în 720 de CP şi îi permit sedanului să facă 0-100 de km/h în sub trei secunde!

Scopul echipei de dezvoltare a fost de a construi un vehicul experimental care impresionează nu numai cu dinamica sa longitudinală, dar și în ceea ce privește dinamica laterală. Într-adevăr, așa cum şoferii se aşteaptă de la un BMW, acesta a fost proiectat nu numai pentru a fi rapid într-o linie dreaptă, dar, de asemenea, pentru a pune un zâmbet pe faţa conducătorului auto atunci când abordează într-un mod minuţios curbele.

În acest scop, inginerii care au răspuns de şasiu şi unitate de propulsie au lucrat împreună în special pentru a maximiza performanța mașinii. Cheia pentru atributele sale dinamice este că cele două motoare electrice de pe puntea posterioară sunt controlate separat. Acest lucru aduce în joc un sistem de vectorizare a e-cuplului, care permite ca puterea maximă să fie “tradusă” într-un tip de propulsie frontală în manevrele de conducere extrem de dinamice.

Rezultatul este mai eficient și mai precis decât ar fi prin intermediul unui diferenţial cu alunecare limitată, deoarece intrările direcționate activ sunt posibile în orice situație de conducere. Prin contrast, un diferenţial cu alunecare limitată întotdeauna reacționează la o diferență în viteza de rotație între roțile motoare.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5, Seria 7, X5 iPerformance

Sistemul de propulsie, după cum am menţionat anterior, cuprinde trei agregate electrice de generația a cincea, fiecare dintre ele fiind compuse dintr-un motor electric, electronicele de putere asociate și un furnizor de energie, toate într-un singur ambalaj. Unul este montat pe puntea față și două pe cea posterioară. Un motor electric de acest tip îşi va face debutul în serie pe modelul electric BMW iX3.

Un model actual BMW Seria 5 a servit drept mașină donator pentru Power BEV. Integrarea unui sistem de propulsie de acest tip într-o mașină de producție reprezintă o intervenţie tehnică serioasă, dar a fost atinsă cu absolut nici o restricție în spațiul compartimentului dedicat pasagerilor. Respectiv, acest lucru face mult mai ușor evaluarea conceptului de propulsie alături de alternative.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: BMW Vision M NEXT – coupe sport plug-in hybrid cu 600 CP

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/