Bosch China avertizează că deficitul de cipuri auto se poate extinde cu încă un an

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Criza ofertei de semiconductori pentru producătorii de automobile va continua probabil până la sfârșitul lui 2022, deși deficitul ar putea deveni mai puțin sever decât ceea ce s-a putut vedea în această vară.

Declaraţia-prognoză a fost făcută de vicepreședintele Bosch China, Jiang Jian, în cadrul Conferinței reprezentanților lanțului de aprovizionare cu părţi şi piese auto din China (2021 China Auto Supply Chain Conference).

Europa, Deutschland, Sachsen, Dresden. Bosch Halbleiterwerk. Europe, Germany, Saxony, Dresden. Bosch wafer fab. 19.05.2021 © 2021 Sven Döring für Bosch

Producătorii de microcipuri au reușit să îndeplinească doar aproximativ 20% din comenzile clienților în iulie și, în ciuda unor îmbunătățiri ale situației din august, mai mult de jumătate din cerere încă nu a putut fi satisfăcută.

Deficitul se va micșora, iar diferența dintre cerere și ofertă în 2022 va fi de 5 ori mai mică decât în prima jumătate a anului 2021.

Amintim că Bosch este unul dintre jucătorii cheie pe piaţa mondială a semiconductorilor şi urmează să-şi sporească prezenţa inclusiv prin intermediul unei noi fabrici uriaşe pe care a deschis-o în această vară în Germania.

Cmentariile sunt închise