Calitatea maşinilor ar putea scădea! Reacţia şefului Alpina la posibila limitare a vitezei pe autostrăzile germane
Alpina este o companie germană care se mândrește cu vitezele de top pe care le pot atinge maşinile care intră şi ies din atelierul său. Deviza sa a fost mereu „performanța și luxul fără efort”. Așadar, atunci când este vorba despre posibila introducere a limitelor de viteză şi „sfârşitul” autostrăzilor germane, şeful casei de tuning Andreas Bovensiepen are opinii puternice despre ambele.
Într-un interviu pentru Which Car, Bovensiepen a comentat zvonurile despre viitoarele limite de viteză în Germania. Potrivit lui, în cazul în care țara va „renunţa” la autostrăzile sale celebre, acest lucru va afecta în mod direct toţi producătorii de maşini sportive.
La urma urmei, de ce clienţii vor avea nevoie să-şi mai cumpere astfel de automobile dacă nu vor mai avea pe unde să le conducă la capacităţi maxime?
Dacă astfel de restricții vor fi introduse, pe piața automobilelor se va crea o incertitudine, consideră managerul.
„De îndată ce o astfel de lege va fi adoptată, ne putem aștepta la o scădere a vânzărilor de automobile sport. Totuşi, în cele din urmă, unii clienţi vor reveni la dealeri pentru că maşinile scumpe şi rapide sunt ca şi ceasurile de mână, mai mulţi vor să le aibă şi să fie cât mai individuale”.
Bovensiepen este, de asemenea, preocupat de faptul că astfel de măsuri ar putea afecta calitatea automobilelor. Logica unor producători auto s-ar putea schimba în următorul mod:
„De ce ar trebui să investească în îmbunătățirea sistemului de suspensii și de frânare în cazul în care conducătorul auto nu va putea să accelereze spre o viteză mai mare de 120 km/h?
O concluzie similară îşi vor face şi producătorii de anvelope. Accentul intereselor acestora s-ar putea muta de la buna aderenţă la durabilitatea produselor şi ca urmare vor aplica compoziţii mai dure despre care cu toţii cunoaştem că nu sunt atât de eficiente pe drumuri umede, de exemplu. Acest lucru, la rândul său, poate duce la o creștere a numărului de accidente”.
În ciuda tuturor dezavantajelor enumerate, şeful Alpina este de acord că, mai devreme sau mai târziu, limitele de viteză vor trebui să fie aplicate şi acest lucru va deveni o normalitate. De exemplu, odată cu dezvoltarea transportului autonom.
„Atunci când pe drumuri vor exista tot mai multe vehicule cu sistem de pilotare automată, capabile să circule autonom, cel mai bun lucru pentru a păstra siguranţa rutieră în trafic va fi prin a seta o limită de viteză maximă”.
Amintim că, deocamdată Germania este singura țară europeană care nu are o limită de viteză maximă universală. Pe celebrele autobahn-uri se recomandă de mers cu o viteză de cel mult 130 de km/h, însă o sancţiune pentru depăşirea acestei limite se acordă doar dacă şoferul-vitezoman provoacă un accident rutier.
Conform statisticilor, numărul accidentelor pe autostrăzile germane este cu mult mai mic decât pe alte şosele germane: de exemplu, 60 la sută din toate coliziunile au loc de regulă pe drumuri pe care există o limită de viteză de 100 de km/h.
Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noua Alpina B7, cel mai puternic BMW Seria 7 – Reportaj Video AutoBlog.MD
Cmentariile sunt închise