Carlsberg a comandat de la Renault Trucks 20 de camioane D Wide Z.E. Vor transporta bere rece fără CO2

0

Renault Trucks face un important pas înainte în transformarea transportului urban, anunțând semnarea unui contract cu Grupul Carlsberg pentru livrarea a 20 de unități D Wide Z.E. Aceste camioane 100% electrice, de 26 tone fiecare, vor transporta bere fără… CO2!

Renault Trucks are convingerea că transportul urban trebuie să se îndrepte rapid către mobilitatea electrică pentru îmbunătățirea calității vieții în centrele orașelor și pentru abordarea problemei globale a emisiilor de CO2.

Renault Trucks face un pas decisiv în această direcție și anunță semnarea unui contract cu Grupul Carlsberg pentru livrarea a 20 de unități D Wide Z.E. către fabrica de bere Feldschlösschen din Elveția. Aceste 20 de unități Renault Trucks D Wide Z.E. de 26 tone vor parcurge rute zilnice de livrare între 100 și 200 km, pentru aprovizionarea clienților fabricii de bere de la cele 15 centre logistice ale producătorului din Elveția.

Feldschlösschen și-a luat angajamentul unor operațiuni logistice cu zero emisii, lucru realizat parțial prin deservirea centrelor de producție prin intermediul căilor ferate.

“Aceasta este prima comandă de această anvergură în Europa. Ea demonstrează clienților că sectorul transporturilor trece printr-o transformare majoră și reflectă o realitate industrială și comercială: camioanele noastre electrice Renault Trucks ies de pe liniile de producție și vor fi pe șoselele europene în câteva săptămâni”, a declarat Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Pentru Renault Trucks, electromobilitatea a reprezentat răspunsul evident la problemele legate de calitatea aerului și de zgomot în medii urbane și una dintre modalitățile de a reduce emisiile de CO2. De peste zece ani deja, compania testează pe șosele camioane electrice, împreună cu clienți-parteneri, pentru a recolta informații cruciale despre utilizarea, comportamentul bateriilor și despre necesitățile specifice de întreținere.

Un Renault Trucks Z.E. de gamă medie se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 km, în funcție de utilizare și de configurația bateriilor. De fapt, pachetul de baterii este cel mai scump element, atunci când cumperi un camion electric.

Datorită încărcării rapide DC, bateriile litiu-ion ale Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi încărcare complet în 1-2 ore prin intermediul conectorului de 150 kW Combo CCS. Pentru încărcarea AC peste noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300 kWh este de 12 ore. În acest caz, este suficientă o priză trifazică industrială 380V 32A.

Pentru un grad maxim de flexibilitate în ceea ce privește utilizarea și carosarea, Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. sunt echipate cu o priză de putere cu interfață mecanică standard.

Cu o gamă extinsă de vehicule electrice cu mase cuprinse între 3.1 și 26 tone, Renault Trucks îndeplinește atât cerințele curente, cât și pe cele viitoare ale profesioniștilor care operează în mediu urban. Aceste vehicule sunt ideale pentru colectarea deșeurilor și pentru activități de distribuție, permițând curse silențioase la ore neconvenționale conservând, în același timp, calitatea vieții rezidenților. Modelele Renault Trucks D și D Wide Z.E. sunt produse la fabrica producătorului de la Blainville-sur-Orne (Calvados, Franța).

Specificații tehnice Renault Trucks D Wide Z.E.

  • Masă totală a vehiculului: 26 tone. Masă tehnică: 27 tone
  • Ampatament disponibil: 3.900 mm
  • Două motoare electrice cu putere totală de 370 kW – 503 CP (260 kW putere continuă – 354 CP)
  • Cuplu maxim al motoarelor electrice: 850 Nm
  • Cuplu maxim axă spate: 28 kNm
  • Cutie de viteze cu două trepte
  • Stocarea energiei: baterii litiu-ion, 200 kWh
  • Autonomie reală: până la 200 km

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/cea-mai-mare-comanda-de-camioane-tesla-semi-iata-cate-unitati-solicitat-un-producator-de-bere/

https://autoblog.md/video-un-camion-cu-autopilot-a-reusit-sa-transporte-in-siguranta-50-000-de-cutii-cu-bere/

(video) Hyundai dezvoltă un sistem de pilotare automată pentru camioane şi a realizat cu succes un prim test

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata