Câte electromobile şi-au cumpărat moldovenii în 2017? Top cele mai populare modele

Uşor şi treptat, în ţara noastră ajung în fiecare an un număr infim de maşini electrice, semn că există oameni care îşi doresc să folosească noile tehnologii, dar şi un tip alternativ de „carburant” mai ieftin. Doar în 2017, aproximativ 45 de electromobile au fost importate, unele dintre care deja rulează pe drumuri, chiar dacă nu avem deocamdată o infrastructură bine dezvoltată pentru ele.

Ce modele anume se bucură de cea mai mare popularitate? Serviciul Vamal al Republicii Moldova ştie cel mai bine ce maşini intră pe teritoriul ţării şi ne-a ajutat cu informaţii în acest sens.

*De menţionat că nu toate automobilele prezentate aici au fost importate în stare nouă!

CR Cars Inline 2017 Chevrolet Bolt Charging 03 17
FOTO: consumerreports.org

Astfel, cea mai populară maşină electrică în Moldova rămâne a fi Nissan LEAF. În total în 2017 un număr de 32 de maşini au fost importate. Cel mai recent modelul a primit o nouă generaţie care promite a fi mult mai dinamică şi în acelaşi timp mult mai autonomă.

Chiar dacă sunt cele mai scumpe de pe piaţă, în ţară au ajuns şi patru exemplare Tesla Model S. Interesant este că una dintre aceste maşini este de model 85D! Un astfel de sedan este capabil să atingă de la 0 la 100 de km/oră în doar 4.0 secunde, fără a emite nici un zgomot sau fără să folosească un combustibil convenţional.

Produce în total de 518 CP şi 658 Nm de cuplu. Mai dispune de un sistem de tracţiune integrală.

tesla

După Tesla, un alt electromobil care urmează să devină popular în ţara nostră şi care se vinde oficial este Renault ZOE. Fiind cel mai cumpărat din segmentul EV-urilor în Europa, în 2017 deocamdată doar două maşini au intrat pe teritoriul Republicii Moldova.

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

Într-un număr asemănător de două exemplare a fost importat în Moldova modelul FIAT 500e. Compacta poate asigura o autonomie de până la 150 de kilometri.

fiat 500e

Printre alte maşini electrice care au fost importate în 2017 se numără:

  • un FIAT Panda (automobil care în Europa poate fi doar convertit de companii străine spre a folosi energia electrică);
  • un Volkswagen e-Golf;
  • un smart ForTwo.

Iată clasamentul complet:

MARCĂMODELNr unităţi
NISSANLEAF32
TESLAMODEL S4
RENAULTZOE2
FIAT500e2
FIATPANDA1
VOLKSWAGENE-GOLF1
SMARTFORTWO1

Pentru că pe piaţa europeană urmează un adevărat boom în segmentul maşinilor electrice, ne aşteptăm ca după 2020 numărul unor astfel de vehicule importate în Moldova să fie în creştere, atât a celor noi, cât şi a celor second hand.

Vezi şi: (foto) Cinci electromobile noi şi second hand pe care le poţi cumpăra în Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/