Cel mai scump Porsche al momentului poate fi comandat cu una din şapte livrele clasice

Modelul Porsche 935 a fost inițial proiectat pentru curse. A doua generație a acestui model a fost dezvăluită recent, însă tot ceea ce îi lipsea a fost o ţinută potrivită. Producătorul a decis să propună la comandă şapte versiuni de livrele clasice pentru numărul limitat de 77 de exemplare produse.

Există mașini de curse marca Porsche pe care fanii motorsportului nu le vor uita niciodată. Designul lor legendar a contribuit la atingerea statutului de cult la fel ca în cele mai bune timpuri. Gama de culori diferite nu făcea un Porsche mai rapid, dar cu siguranță mai mult de dorit. O livrea, schema de culori aplicată fie cu vopsea sau cu autocolante, deține un loc special în inimile entuziaștilor de curse.

Ca şi atunci când un alb Porsche 935 cu livrea Martini, bazat pe modelul 911, rula cu mare viteză pe secţiunea Mulsanne a circuitului de la Le Mans, făcând acest “Moby Dick” ceva senzaţional. Sau chiar atunci când un Porsche a fost conceput pentru a se asemăna cu un animal de fermă, părţile sale exterioare arătau mai mult ca nişte tăieturi făcute într-o măcelărie şi de aici a fost poreclit “Pink Pig“, entuziasmul din clasa superioară de curse a fost incredibil.

Pentru a doua, recent prezentata generație Porsche 935, echipa de design împreună cu Grant Larson a dezvoltat șapte livrele clasice, oferind astfel o nouă interpretare a unei epoci apuse a motorsportului.

“Am reinterpretat diferitele epoci de curse în care a participat 935 folosind programe de design operabile de un calculator, inițial orientându-ne geometric pe proiectarea versiunii Martini. Cu toate acestea, am putut recrea toate datele grafice prin intermediul realității virtuale și în cele din urmă le-am aplicat pe exteriorul maşinii. Asta a fost foarte interesant în sine”.

GULF

John Wyer a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai de succes manageri de echipă de curse. Cu sprijinul financiar al Gulf Oil, Wyer a securizat victoria pentru Porsche cu modele 917 în anii 1970 și 1971 la World Sportscar Championship. Chiar și astăzi, mulți fani încă îşi mai amintesc de această nuanţă azurie izbitoare.

MOMO

Un pilot, în special Gianpiero Moretti, a condus un 935 roșu cu livrea Momo Racing şi a intrat în cărțile de istorie despre cursele auto. Fie în Group 5 în timpul cursei de 1.000 kilometri de la Spa, Watkins Glen sau Silverstone, acest 935 a atras atenția oricui.

SACHS

Cel mai important model 935 care era sponsorizat de Sachs a avut numărul 70. Dick Barbour a securizat acest model cu puțin timp înainte de începerea cursei de 24 de ore de la Le Mans, de la echipa Team Kremer Racing, și împreună cu Brian Redman și John Fitzpatrick, a reușit să lupte pe drumul lor spre victorie până când ploaia le-a pus capăt planurilor lor.

Cu toate acestea, sponsorizarea din partea Sachs a continuat şi în 1980 de exemplu: Dick Barbour condus un alt 935 spre victorie în cursa de 12 ore de la Sebring.

VAILLANT

Echipa privată de curse Team Kremer a avut ca scop, în special, o serie de îmbunătățiri aerodinamice ale versiunii 935 din 1977. Pilotul de curse Bob Wollek a revendicat victoria într-un “botez al focului” pe Nurburgring, care a făcut ca sponsorul și producătorul de instalaţii de încălzire să fie recunoscut la nivel internaţional.

SALZBURG

În 1970, lumea a fost uimită că o echipă mică şi unită din Austria a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans. Acesta a fost începutul super maşinii de curse Porsche 917, care nu doar că-şi depăşea de departe concurenţa, ci şi, ideologic vorbind, pe cei care o conduceau.

INTERSCOPE

Bob Garretson și Brian Redman au făcut echipă şi au folosit un Porsche 935 pentru a câștiga primul loc în cursa de 24 ore de la Daytona, din 1981. Aspectul negru elegant a rezistat cu mult mai mulți ani de curse de succes.

John Player Special (JPS)

Un alt exemplu de dominare a echipelor de curse deţinute de proprietari privaţi, Ream Kremer Racing din Koln, North-Rhine Westphalia, este un Porsche 935 într-o combinaţie frapantă de culoare neagră şi aurie, care provine din cooperarea cu firma John Player Special. Această versiune de 935 a lăsat o amprentă mare, în special în Group 5.

Amintim că noul Porsche 935, dacă încă nu s-a cumpărat în totalitate, este valabil pentru comandă şi în ţara noastră, având un preţ de 734.000 de euro! Clienţii care deja au făcut-o vor începe să le primească din iunie 2019 în cadrul unor evenimente exclusive de livrare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/