Marca Chery este aproape de achiziția unei fabrici în Spania

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca Chery este foarte aproape de semnarea unui acord cu guvernul spaniol pentru achiziționarea fostei fabrici Nissan din Barcelona.

Chery Tiggo 9

Compania producătoare de automobile Chery este foarte interesată de achiziționarea fostei fabrici Nissan din Barcelona, Spania. Guvernul spaniol și negociatorul șef al EV Motors au declarat astăzi, 10 aprilie 2024, că cele două părți au deja un acord de principiu. Ministrul industriei din Spania este convins că îndeplinirea formalităților care va duce la repornirea fabricii va mai dura câteva zile.

Fabrica Nissan din Spania a fost inaugurată în 1983, iar primele modele produse acolo au fost din gama Nissan Patrol. Acestea au fost livrate în mare parte forțelor de ordine și armatei spaniole. Ulterior, compania japoneză a produs în același loc și modelele populare Vanette, Serena, Terrano II și Pulsar. În iunie 2015, fabrica Nissan Iberica din zona porto franco de la Barcelona a început și producția de Nissan Navara D23 care în 2019 a primit un facelift mai mult sub caroserie.

În timpul pandemiei din 2020, producătorul japonez aflat deja în parteneriat cu Renault, a trebuit să închidă fabrica. Producția de acolo a fost mutată din motive de costuri în Franța. Astfel, fabrica din regiunea catalană a Spaniei a trebuit să trimită în șomaj 1.600 de angajații. Cu producția închisă și cu atâția oameni fără un loc de muncă, situația nu era foarte bună.

Nissan a scos fabrica la vânzare dar puțini constructori au avut nevoie de aceasta. Compania chineză Chery, în schimb, s-a oferit să o achiziționeze. La moment nu se cunoaște dacă a primit sau nu bonusuri financiare de la guvernul spaniol pentru a o redeschide. Se știe în schimb că va putea angaja în primă etapă o parte din persoanele trimise în șomaj.

Chery în continuă expansiune

Producătorul Chery intenționează să relanseze producția de automobile în Spania pentru a putea face mai bine față livrărilor în Europa. Compania este angajată într-un proces puternic de extindere pe piața europeană. Are o gamă diversificată de autoturisme și de electromobile cu potențial de creștere. În cazul în care Uniunea Europeană va condiționa acordarea de stimulente financiare pentru procurarea de electromobile în dependință de locația producției, Chery va avea un avantaj.

Marca Chery comercializează în Moldova modelele Tiggo 2 Pro, Tiggo 4 Pro, Tiggo 7 Pro, Tiggo 7 Pro Max, Tiggo 8 Pro Max și Tiggo 8 Pro E+. În urmă cu un an, producătorul a lansat în China și noul model de top Chery Tiggo 9. Acesta este propulsat de un motor cu benzină turbo de 2.0 litri și patru cilindri ce dezvoltă 254 CP. Nu se știe exact ce model va produce Chery în Spania, dar se așteaptă ca odată cu lansarea producției de acolo să scadă timpii de livrare a produselor.

În afară de Chery, și compania BYD a început extinderea producției spre Europa. Va construi o fabrică la mai puțin de 1000 de kilometri de Chișinău, în Ungaria. De asemenea, se află în discuții cu guvernul italian pentru preluarea uneia dintre fostele fabrici Fiat/Alfa Romeo care acum se află în conservare.

Cmentariile sunt închise