Cifrele zilei: Elon Musk a câştigat anul trecut de 25 de ori mai mult decât şeful Apple

Conform clasamentului Forbes, la ora actuală Elon Musk se clasează pe locul secund în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă, cu o avere de 151 de miliarde de dolari, deşi a fost o vreme chiar şi în capul listei, la începutul lui 2020. Dar ştiaţi ce salariu a ridicat managerul de top al Tesla anul trecut?

Bloomberg a prezentat clasamentul Bloomberg Pay Index al celor mai bine plătiți directori din SUA pentru 2020. Topul este condus de CEO-ul Tesla, iar suma câştigată din opţiuni* este una impresionantă!

Pentru comparație, în 2019, veniturile lui Musk de la Tesla s-au ridicat la “abia” 595.27 milioane de dolari și, de asemenea, au constat în întregime în opțiuni. Tim Cook a ocupat poziția a doua, cu un venit de 133.73 milioane de dolari. Astfel spus, interesant este că Musk ocupă primul loc în ceea ce privește profiturile deja timp de trei ani consecutivi.

Spre deosebire de șeful Tesla, CEO-ul Apple primește un salariu (3 milioane de dolari), un bonus (10.7 milioane de dolari) și alte privilegii în valoare totală de un milion de dolari. Restul de 250 de milioane de dolari a primit sub formă de acţiuni ale companiei.

Vezi şi: Fiind multimiliardar, Elon Musk locuiește într-o casă arendată cu o suprafață de 6×6 metri pătraţi


*Literatura de specialitate defineşte opţiunile ca fiind “contracte standardizate având drept suport acţiuni, obligaţiuni, indici bursieri, rata dobânzii, valute, mărfuri etc”.

În cadrul unui contract de opţiune, cumpărătorul deţine dreptul, dar nu are şi obligaţia de a cumpăra sau de a vinde la scadenţă sau până la scadenţă o cantitate anumită din activul suport, la un preţ prestabilit(preţ de exercitare) şi în schimbul unei prime plătite în momentul încheierii tranzacţiei.

Atunci când are loc cumpărarea unei opţiuni, se plăteşte prima şi se speră că opţiunea va fi vândută la un preţ mai mare, iar atunci când se vinde o opţiune se speră că va fi cumpărată la un preţ mai mic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/