Cifrele zilei: Fuga lui Carlos Ghosn din Japonia l-a costat cât 132 de maşini sport Nissan GT-R

Averea fostului șef al Nissan, Carlos Ghosn, s-a redus cu 40% din momentul când a fost arestat în Japonia. Această cifră include cauțiunea totală pierdută din cauza evadării sale din statul asiatic și costurile de “transfer” în Liban, notează Bloomberg.

FOTO: the961.com

Potrivit lui Ghosn, el a cheltuit 350.000 de dolari doar pentru a arenda un avion privat, cu ajutorul căruia a făcut cursa Osaka-Istanbul. Pentru munca echipei care i-a asigurat “salvarea” a cheltuit peste 15 milioane de dolari, a fost nevoie de șase luni de planificare și aproximativ 25 de persoane implicate în diferite etape ale planului.

Suma totală cheltuită pentru operaţiune este echivalentă cu cea a 132 de maşini sport noi Nissan GT-R în echipare Premium, cumpărate din SUA cu încă ceva opţiuni la bord, ori cât pentru 71 de maşini în versiune de top NISMO!

Drept urmare, averea omului de afaceri a scăzut de la 120 de milioane de dolari, cu care a apărut pentru prima dată în fața unui tribunal din Tokyo, după arestarea sa, cu mai bine de un an în urmă, la 70 de milioane de dolari. Pierderile totale s-au ridicat la 50 de milioane, dintre care 14 milioane i-a irosit în total pentru cele două eliberări sub cauțiune.

Ghosn, în vârstă de 65 de ani, și-a declarat în repetate rânduri nevinovăția și neimplicarea în delapidarea fondurilor corporative imputate lui. Omul de afaceri a subliniat în recenta conferinţă de presă susţinută în Liban că a fost ținut ostatic de sistemul din Japonia și a insistat că a fugit nu de justiție, ci de “nedreptate și persecuții politice”.

La aceeaşi conferinţă de presă a anunțat, de asemenea, că în următoarele două săptămâni urmează să ia o serie de inițiative pentru a-și spăla numele. Potrivit presei japoneze, Ghosn va face publică toată povestea arestării sale.

(video) Carlos Ghosn, în prima conferinţă de la libertate: “Decizia de a fugi a fost cea mai grea din viața mea”

Carlos Chosn a fost arestat după un scandal care ar fi implicat neplata dividendelor pentru acțiuni și pensii către foști angajați Nissan. În plus, managerul superior a fost acuzat că a ascuns venituri de 80 de milioane de dolari și că a cheltuit banii companiei (aproximativ 16 milioane de dolari) pentru petreceri de lux și servicii de consultanță.

Acum, Nissan are în vedere posibilitatea de a iniția un dosar penal împotriva lui în Liban și implicarea autorităților elvețiene în cooperare pentru a returna banii irosiți din averea pe care o mai are Ghosn, deţinută inclusiv prin bănci din statul din inima Europei.

Constructorul auto încearcă, de asemenea, să-l evacueze dintr-o vilă roz corporativă din Beirut, în valoare de 8.75 milioane dolari, la care fostul șef al companiei mai are acces şi în care ar locui în prezent.

https://autoblog.md/se-destrama-alianta-renault-nissan-mitsubishi-motivul-pentru-care-niponii-de-la-nissan-si-ar-pregati-retragerea/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/