Cum în Japonia autorităţile combat numărul accidentelor printre şoferii vârstnici

0

Şoferilor vârstnici din Japonia li s-a propus recent o reducere la serviciile funerare care le vor organiza înmormântarea în viitor, în schimbul predării benevole a permisului de conducere.

O astfel de campanie este susţinută chiar de autorităţile centrale ale statului asiatic. În acest mod în Japonia se doreşte reducerea numărului de accidente rutiere.

FOTO: mainichi.jp

Potrivit poliţiei locale, de exemplu, şoferii care au o vârstă de 75 de ani şi mai mare au fost implicaţi în 13.2% din numărul de accidente cu urmări letale care au avut loc în prefectura Aichi în 2016. Bătrânii ori încurcau pedalele, ori comutau în locuri interzise treapta Reverse.

Vezi şi: Care sunt țările în care se circulă pe partea stângă şi de ce japonezii merg ca britanicii

Reducerea pentru serviciile funerare va fi oferită de agenţia Heiankaku Company. Aceasta va constitui 15%. Pentru a beneficia de ea este nevoie de a fi prezentată o confirmare din partea poliţiei în urma predării benevole a actelor. În cazul în care participantul la campanie îşi pierde viaţa reducerea poate fi folosită de rude.

FOTO: hdnux.com

Acesta nu e singura măsură de acest gen în Japonia. În anul 2008 autorităţile şi oameni de afaceri, cu suportul forţelor de ordine, au propus automobiliştilor cu o vârstă mai mare de 65 de ani să refuze la permis în schimbul unor beneficii. Atunci, potrivit rapoartelor anului 2007, pe drumurile locale au avut loc circa 100.000 de accidente din cauza şoferilor vârstnici.

Vezi şi: (video) Muncitorii dintr-un oraş japonez au reparat în doar 48 de ore o groapă imensă

Printre beneficiile care au fost oferite şi funcţionează până în prezent se numără procente mai mari la depozite bancare, serviciu gratuit de transfer la centre comerciale, reduceri la mâncare, etc. Anul trecut restaurantul Sugakiya a decis să ofere o reducere de 15% oamenilor în vârstă care au predat permisele de conducere.

Vezi şi: (video) Cultură şi la cel mai înalt nivel. Vezi cum se deplasează coloana oficială a premierului Japoniei

Sursă: The Mainichi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata