Dacia – unul dintre producătorii care va folosi motoarele cu ardere internă atât timp cât va fi posibil

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacia, brandul low-cost al producătorului auto Renault, intenționează să continue cu motoarele termice atât timp cât se poate şi să-i ajute pe şoferii reticenți la trecerea la motoare electrice, a afirmat directorul general al companiei, Denis Le Vot, într-un interviu acordat pentru Reuters.

În timp ce Renault intenționează să vândă modele complet electrice în 2030, Dacia va menţine posibilitatea de a face marele salt până în 2035, când vor fi interzise motoarele pe combustibili fosili în Europa.

„Renault face eforturi pentru a fi un lider pe segmentul motoarelor electrice, această abordare prezintă riscuri. Acesta este motivul pentru care există şi Dacia. În funcţie de cât de rapid se converteşte piaţa la motoarele electrice şi de apetitul clienţilor, Dacia este aici. Cele două pot coexista într-un mod apropiat.”

Producătorul auto român are un singur model electric, Dacia Spring, responsabil în prezent pentru 12% din nivelul comenzilor sale.

Deşi continuă să se bazeze pe motoare mici alimentate de combustibili fosili şi gaz petrolier lichefiat (GPL), care reprezintă o treime din vânzările brandului, Dacia intenționează să ofere primul model hibrid în 2023.

Renault, care este de un deceniu pionier, alături de partenerul de alianţă Nissan, în sectorul motoarelor electrice, a fost recent detronat de nou-veniţi, cum ar fi compania americană Tesla.

La începutul lunii mai, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate – una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.

Planurile ar urma să fie prezentate în această toamnă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata