Experiment în Moldova: Un șofer cu experiență a obținut 94 de puncte de penalizare în 30 de minute de examen

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Obținerea permisului de conducere este un chin considerabil pentru majoritatea viitorilor șoferi din Republica Moldova. Iar cei care susțin examenele din prima, fără niciun fel de mită, se numără pe degete și sunt pe bune niște norocoși care au învățat bine.

Însă mare noroc și de procedura de preschimbare a permisului auto de modele noi, cele cu termen de valabilitate, care nu prevede susținerea repetată a vreunui examen în baza celor mai noi criterii și luând în considerare ultimele modificări în RCR, căci ar fi ceva foarte neplăcut pentru mulți.

Deși, acest lucru ar fi benefic de impus drept penalizare pentru toți cei ce conduc agresiv, intenționat comit încălcări grave, dar și accidente care nu sunt catalogate drept infracțiuni. Poate așa vom avea un trafic mai sigur…

examen auto
FOTO simbol: facebook.com

Un examinator de la o școală auto din Chișinău a decis să organizeze un experiment gratuit cu orice doritor de a susține repetat un examen practic conform celor mai noi criterii. Automobilul folosit – unul cu o cutie de viteze mecanică. Cerința de la candidat – minimum cinci ani experiență de conducere.

Iar rezultatul experimentului nu a ezitat să apară. În mod evident, șoferul a picat examenul, deși are aproape 20 de ani de experiență de condus!

În doar 30 de minute, cu manevre speciale și fără nicio relaxare din partea examinatorului, conducătorul auto a adunat 94 de puncte! 94 din sub 21 cât e necesar pentru susținere!

Dar voi, ați putea susține repetat, din prima, examenul practic prin oraș după ani buni de experință de condus?🤓

Vezi și: Moldova: Din 1 iulie vor fi utilizate noi întrebări în examenul auto teoretic

Cmentariile sunt închise