Ford renunță la planul său prea ambițios pentru Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford va schimba strategia de electrificare completă a gamei europene de modele. După cum a declarat pentru Autocar directorul executiv al diviziei Model E, Marin Gjaja, planul de a abandona complet mașinile cu motoare cu ardere internă în această regiune, până la sfârșitul deceniului curent, s-a dovedit a fi prea ambițios.

În acest sens, compania a revenit la dezvoltarea de noi modele hibride!

Ford Capri
Noul Ford Capri

Divizia europeană a Ford, în anul 2021, și-a anunțat oficial intenția de a trece complet la vehicule electrice până în 2030. Cu toate acestea, timpul a arătat că punerea în aplicare a acestui plan nu va fi cea mai bună alegere atât pentru afacerea producătorului, cât și pentru clienții săi.

Potrivit managerului Ford, costul ridicat al bateriilor și anularea stimulentelor guvernamentale pentru cumpărătorii de mașini electrice au dus la o cerere instabilă și fac imposibilă realizarea previziunilor de investiții. „Toată lumea din industrie a văzut acest lucru din propria experiență amară”, a adăugat el.

Ford consideră acum că, pentru a-și menține poziția pe piața europeană, trebuie să îi facă pe cumpărători să aleagă între diferite sisteme de propulsie. Și deja dezvoltă o nouă platformă “multi-energy”. Primul model construit pe aceasta va apărea în 2027. Producția va fi organizată la uzina din Valencia, Spania. Acolo în prezent se face crossoverul Kuga, al cărui ciclu de viață ar trebui să se încheie în 2026.

Despre perspectiva păstrării motorului cu ardere internă după 2030, șeful Ford Europa, Martin Sander, a declarat că acestea vor rămâne. Ford se va concentra în funcție de situația de pe piață. Dacă, de exemplu, compania va vedea o nevoie de modele hibride, va continua să le producă și după 2030.

În același timp, până în 2035, compania va trebui să treacă în orice caz la mașini electrice, așa cum prevede legislația europeană. O excepție va fi făcută doar pentru modelele care funcționează cu combustibil sintetic.

În prezent, gama europeană de modele Ford include trei mașini electrice: Mustang Mach-E, Explorer și noul Capri. Ultimele două au fost construite pe o platformă împrumutată de la Volkswagen (MEB).

Cmentariile sunt închise