Ford şi Volkswagen au decis în mod surprinzător să închidă Argo AI

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Argo AI, compania care oferă servicii de mobilitate şi conducere autonomă, controlată în comun de Ford Motor şi Volkswagen AG, va fi închisă, deoarece producătorii auto şi-au schimbat strategiile privind maşinile autonome, transmite Bloomberg.

Ford a decis că trebuie să investească în sisteme de asistenţă pentru conducătorii de autovehicule, obiectiv mai uşor de realizat pe termen scurt decât cel al Argo, de conducere cu interacţiune umană limitată, a anunţat într-un comunicat al doilea producător auto american.

De cealaltă parte, VW spune că în mobilitatea individuală, CARIAD – compania responsabilă pentru dezvoltarea funcțiilor de conducere parțial și puternic automatizate (până la nivelul SAE 4) pentru mărcile de autoturisme ale Grupului auto german – continuă să promoveze dezvoltarea condusului extrem de automatizat și autonom împreună cu Bosch și, în viitor, în China cu Horizon Robotics.

FOTO: Justin Merriman/Bloomberg

Ford şi VW vor continua să coopereze pe segmentul vehiculelor electrice şi comerciale în Statele Unite şi în Europa, dar din cauza investiţiei în Argo, care a început în 2017, Ford va înregistra o depreciere înainte de impozitare de 2.7 miliarde de dolari. Argo avea peste 2.000 de angajaţi în iulie 2022.

„Mulţi angajaţi vor avea oportunitatea de a continua activitatea în domeniul conducerii autonome la Ford sau la Volkswagen, în timp ce alţii vor fi din păcate concediaţi”, se arată în comunicatul Argo AI.

Directorul general Jim Farley supervizează transformarea Ford, care încearcă să depăşească Tesla cu o investiţie de 50 miliarde de dolari în vehiculele electrice (EV) şi un plan ce prevede producerea a două milioane de EV pe an până la finalul lui 2026. Pentru îndeplinirea acestor obiective, şeful Ford intenţionează să scadă costurile cu trei miliarde de dolari, inclusiv prin renunţarea la 3.000 de angajaţi şi posibil alte concedieri.

Anul acesta, acţiunile Ford au scăzut cu 38% la Bursa de la New York, din cauza turbulenţelor de pe pieţe şi a temerilor privind recesiunea.

În trimestrul trei din 2022, câştigurile ajustate înainte de taxe şi impozite au scăzut la 1,8 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,82 miliarde de dolari. Profitul companiei în America de Nord a scăzut la 1,31 miliarde de dolari, de la 2,42 miliarde de dolari anul trecut, în timp ce vânzările au urcat cu 16%, datorită succesului camionetei electrice F-150 Lightning şi a modelului Maverick.

În Europa, Ford a raportat un profit înainte de taxe şi impozite de 204 milioane de dolari, faţă de pierderi de 52 milioane de dolari în trimestrul trei din 2021. În China, Ford a înregistrat pierderi înainte de taxe şi impozite de 193 milioane de dolari, în timp ce vânzările au scăzut cu 12%, la aproximativ 133.000 vehicule, în trimestrul trei din 2022.

În ultimii doi ani producătorii auto s-au confruntat cu o serie de perturbări în lanţurile de aprovizionare, care au întârziat în mod repetat producţia de vehicule, deseori din cauza deficitului de semiconductori.

Cmentariile sunt închise