(foto) Alegerea a fost evidentă! Noul Prius e Mașina Anului 2024 în Japonia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Toyota Prius a câștigat mult râvnitul premiu Mașina Anului în Japonia. Fiind favorit, Prius a obținut detașat 360 de voturi după ce comitetul COTY din Japonia a introdus un nou sistem de vot, oferind juraților 16 voturi pentru a le împărți între cele mai bune trei mașini.

Noul BMW X1 a ocupat locul doi cu 150 de voturi și a mai obținut titlul Import Car of the Year. Crossoverul Honda ZR-V a ajuns în top trei cu 100 de voturi.

Potrivit inginerului șef al proiectului Prius, Satoki Oya, reinventarea mașinii a ajuns la un punct de cotitură la sfârșitul generației XW50, atunci când fostul CEO Akio Toyoda a recomandat ca Prius, un hibrid pe benzină care a schimbat jocul, introdus pentru prima dată în 1997, și-a epuizat ciclul de viață și era sortit retragerii de pe piață, redus la statutul de taxi.

Dar planificatorii de produse și inginerii, crezând că soarta lui Prius ar putea fi inversată, au reproiectat complet exteriorul și au regândit sistemul de propulsie, făcând ca hibridul să devină cel mai stilat care a fost vreodată, cu o performanță semnificativ crescută și o economie de combustibil mai bună. De asemenea, mașina a primit laude din partea presei din SUA și Europa.

Acum, la cea de-a 44-a ediție, premiile Japan Car of the Year sunt organizate și conduse de reprezentanți ai 39 dintre cele mai influente publicații auto și de lifestyle din țară, care selectează cei 60 de jurați în fiecare an. În primul tur de vot de la începutul lunii noiembrie, jurații au selectat cele mai bune 10 mașini pentru 2023, printre care Toyota Prius, Toyota Alphard, Nissan Serena, Honda ZR-V, Subaru Crosstrek, Mitsubishi Delica Mini, Abarth 500e, BMW X1, Maserati Grecale si Volkswagen ID.4. Pentru runda finală de vot, jurații s-au adunat la Sodegaura Forest Raceway de lângă Tokyo pentru a testa cele mai bune 10 mașini înainte de a vota câștigătorii.

La categoriile cu premii speciale, Mitsubishi Delica Mini cu motor de 660 cm3 a câștigat trofeul Design Car of the Year, în timp ce Nissan Serena a câștigat premiul Technology Car of the Year pentru noul său sistem hibrid e-Power care folosește un benzinar cu 3 cilindri și un sistem de asistență pentru șofer Pro-Pilot 2.0 care permite conducerea fără mâini pe autostrăzi.

Premiul special al Comitetului organizatoric al JCOTY a fost acordat organizatorilor Japan Mobility Show, salon auto internațional care a revenit după patru ani de pauză cu o temă redefinită, fiind vizitat de peste 1.2 milioane de oameni.

Cmentariile sunt închise