(foto) Ambasadorul SUA în Moldova are poate cele mai potrivite maşini pentru deplasarea pe drumurile noastre

În Republica Moldova maşinile blindate nu sunt o noutate sau ceva ieşit din comun. De acestea au făcut uz la timpul lor înalţi demnitari, lideri de partide, oameni de afaceri sau ambasadori.

Printre aceştia din urmă se numără şi Dereck J. Hogan, proaspătul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, care are acces la un garaj de modele destul de interesante.

FOTO: independent.md

Fiind compus din modele preponderent ale unor mărci exclusiv americane precum Chevrolet, Dodge, GMC, etc, iată că pe parcursul acestui an au fost observate şi alte automobile care au servit drept mijloc de transport cu un nivel înalt de protecţie pentru oficial: de origine niponă şi germană!

Prin Chişinău, cu numere de corp diplomatic, poate fi observat circulând uneori o Toyota Land Cruiser 200. Deşi este într-o specificație pentru piaţa americană, SUV-ul este blindat şi are o gardă la sol destul de impunătoare, numai potrivită pentru deplasarea pe drumurile noastre.

Cărui standard de rezistenţă balistică corespunde exact nu putem şti, însă geamurile-i groase şi caroseria ranforsată îi sunt rezistente garantat la focuri de armă. În plus, cu anvelope sparte se mai pot circula câţiva zeci de km pentru a părăsi locul unui eventual atac.

LC-ul blindat a fost observat în dimineaţa zilei de 13 noiembrie curent în curtea Președinției RM.

A doua maşină pe care a fost văzut utilizând-o mai des este un BMW X5 Security Plus în caroserie F15, care a fost prezentat în premieră mondială în 2014 la Salonul Auto Internaţional de la Moscova. Această maşină corespunde standardului de rezistenţă balistică VR6 (rezistă la focuri cu gloanţe de calibru Ammo Type 7.62 x 51 mm de la o distanţă de 10 metri), deşi există şi modelul BMW X5 Security care corespunde standardului mai inferior VR4. Care anume este în dotarea ambasadei SUA nu putem cunoaşte pentru că asemenea informaţii nu se fac publice.

După cum este şi noul X5 blindat, compania care se ocupă de transformarea acestui SUV într-o fortăreaţă, a realizat procesul minuţios şi inteligent astfel încât dacă ar fi să vezi o astfel de maşină rulând pe stradă, fără ca să o observi în detalii, de aproape, nu ai recunoaşte-o că oferă protecţie antiglonţ.

Evident are anvelope run-flat, geamuri ranforsate cu policarbonat, plăci de protecţie în spatele “hainei” exterioare, sisteme de alarmă, iluminare suplimentară, comunicare radio şi alte dotări corespunzătoare. De propulsie răspunde evident un V8 twin-turbo de 4.4 litri care generează 450 de CP.

Apropo, maşina ambasadorului SUA am văzut-o şi noi chiar ieri pe teritoriul centrului expoziţional Moldexpo.

Vezi neapărat:

FRANKFURT 2019: Noua fortăreaţă BMW X5 Protection VR6 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/