(foto) Amuzant și nu prea. S-a descoperit noua metodă prin care se furau piese de la AvtoVAZ

O altă schemă de furt de piese a fost descoperită și destructurată în cadrul fabricii rusești a celor de la AvtoVAZ. Un grup de angajați au organizat ascunzișuri în vehiculele noi deja asamblate și au încercat astfel să scoată componentele în afara întreprinderii.

În cadrul verificărilor, la punctul de control, a fost reținut un șofer de camion care intenționa să iasă de pe teritoriu cu mai multe mașini încărcate pe platforme.

În total, polițiștii au ridicat de sub barele de protecție și din bordurile mașinilor asamblate 27 de pachete cu formă cilindrică, care conțineau niște piese de schimb sub forma unor inele metalice – 1.278 de unități în total. Conform datelor preliminare, daunele aduse AvtoVAZ ca urmare a acestor acțiuni s-ar fi putut ridica la peste 280.000 de ruble (peste 3.000 de euro).

Angajații grupului operațional de anchetă au examinat locul incidentului și l-au interogat pe șoferul reținut. Astfel, au reușit să stabilească implicarea a patru operatori ai întreprinderii, a unui maistru și a unui șofer de testare în tentativa de furt. Polițiștii i-au identificat pe suspecți și i-au reținut chiar la locul de muncă.

Suspecții și-au recunoscut faptele și au explicat oamenilor legii că urmau să vândă piesele de schimb furate și să cheltuiască banii pentru propriile nevoi. Potrivit oficialilor, trei dintre persoanele reținute fuseseră anterior urmărite penal.

Acum, poliția stabilește cum a fost exact pusă la cale schema, precum și verifică alte persoane pentru implicarea într-o infracțiune catalogată de Codul Penal drept tentativă de furt în proporții mari. Sancțiunea maximă pentru aceasta este închisoare pe un termen de până la șase ani.

Vezi și:

Schema unui angajat al AvtoVAZ, dată peste cap. Iată pentru ce face deja închisoare

Descoperire uimitoare! La uzina AvtoVAZ s-ar fi confecţionat logouri Mercedes neautentice

Alertă la AutoVAZ, după ce s-a descoperit un furt masiv de componente. Suma prejudiciilor

Cmentariile sunt închise