(foto) Bentley a luat acasă mașina pe care a făcut-o la comandă pentru Regina Elisabeta a II-a

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În loc să fie vândut la vreo licitație, Bentley Motors a luat acasă în colecția Heritage un Mulssane din 2020 cu ampatament extins, pe care l-a făcut manual în urma unei comenzi mai speciale. Sedanul de lux s-a întors în fabrică după serviciul făcut în gospodăria regală!

Automobilul a fost făcut la comanda regretatei Regina Elisabeta a II-a, astfel că include o serie de caracteristici personalizate. Punctul de plecare a fost un exterior vopsit într-un verde solid Barnato, combinat cu un interior cu tapițerie în nuanțele Twine și Cumbrian, furnir din lemn de nuc Burr și covorașe din lână de miel.

Printre altele s-au adăugat perdele posterioare de confidențialitate și stema regală a Regatului Unit încrustată în talia ușii. Iar lipsa unei cotiere centrale între scaunele frontale este motivată de necesitatea unui spațiu cu dimensiuni personalizate pentru a putea găzdui geanta de mână a Reginei!

Sedanul mai dispune de lumini albastre intermitente discret ascunse, o sirenă și un megafon, toate controlate printr-un panou de comutatoare dedicat, camuflat în spatele levierului cutiei de viteze.

Renumitul motor V8 de 6.75 litri (537 CP), jante din aliaj de 21 inchi și elemente luminoase cromate, completează mașina, care va fi păstrată ca a treia și ultima în colecția Heritage. Se va alătura celui de-al doilea Mulsanne construit vreodată (VIN 0002) din 2010 și unui Mulsanne Speed ​​din 2019 care fusese anterior în flota de mașini de presă.

Cele trei Mulsanne fac parte dintr-o colecție extinsă de 45 de mașini, care împreună explică și descriu istoria de 104 ani a Bentley. Toate sunt întreținute și expuse la fabrica mărcii din Crewe, Anglia.

Cmentariile sunt închise