(foto) BMW iX1 devine mai accesibil prin lansarea unei versiuni cu un singur motor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O premieră de la BMW care nu a fost pregătită pentru Salonul Auto de la München, una care este descrisă drept o introducere atractivă în lumea mobilității electrice premium. Modelul iX1 devine mai accesibil datorită unei noi versiuni eDrive20 cu un singur motor electric.

Caracteristici cheie:

  • Precum toate vehiculele electrice actuale ale mărcii, noul BMW iX1 eDrive20 folosește tehnologia BMW eDrive de generația a cincea. O unitate de propulsie foarte integrată pe puntea din față produce 204 CP şi 247 Nm (cu boost temporar), suficient pentru un exerciţiu 0-100 km/h în 8.6 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 170 km/h.
  • Bateria de înaltă tensiune, care este găzduită în podeaua vehiculului pentru a economisi spațiu, are un conținut de energie utilizabilă de 64.7 kWh. Încărcătorul de bord combinat permite încărcarea AC cu până la 11 kW (0-100% în 6.5 ore). Încărcarea AC trifazată cu o putere de până la 22 kW este disponibilă opțional (3:45 ore). Rapid poate fi încărcată cu până la 130 kW. Autonomia estimativă declarată – până la 475 km (WLTP).
  • Când sistemul de navigație este activ, bateria este precondiționată automat înainte de o oprire planificată a încărcării. Precondiționarea bateriei poate fi activată și dezactivată manual de către client în orice moment.
  • Noul BMW iX1 eDrive20 oferă o gamă cuprinzătoare de dotări standard, inclusiv: sistemul de navigație BMW Maps, aer condiționat automat pe două zone, numeroase sisteme moderne de asistență a șoferului, asistentul de parcare, inclusiv camera de asistență pentru marșarier și numeroase servicii digitale inovatoare.
  • Noul BMW iDrive cu „QuickSelect” și noul BMW Operating System 9 sunt, de asemenea, echipamente standard. Mai multe servicii digitale sunt disponibile cu pachetul opţional BMW Digital Premium.
    • BMW Curved Display este inima sistemului de afișare și control. Este alcătuit dintr-un monitor de 10.25 inchi plus unul de 10.7 inchi, ambele sub o suprafață comună de sticlă curbată spre șofer. Cea mai recentă generație BMW iDrive are un ecran de pornire reproiectat cu „QuickSelect”.

Preţul maşinii în Germania este de 47.900 de euro şi se va produce din noiembrie. În Republica Moldova, versiunea xDrive30 costă 47.300 de euro (în Germania 55.000 euro), fapt care denotă că eDrive20 va fi mai ieftină, în jurul a 40.000 de euro.

Cmentariile sunt închise