(foto) Cea mai mare fabrică de maşini Toyota anunţă producerea a 10 milioane de Camry

Vârsta este într-adevăr doar un număr. Prima şi cea mai mare fabrică de vehicule Toyota, fondată în ianuarie 1986 şi deținută de companie în întregime în America de Nord, anunţă despre depăşirea unui reper important.

Toyota Kentucky (Georgetown) a produs recent sedanul Camry cu numărul 10 milioane (din 1988), reprezentând astfel unul dintre cele mai bine vândute vehicule americane din toate timpurile!

O Toyota Camry albă, în echipare SE, a devenit modelul cu pricina, care a părăsit linia de producţie a fabricii care, apropo, îşi sărbătorește în 2021 şi cei 35 de ani de activitate!

Camry 2021, aflat în prezent în cea de-a opta generație, este, fără îndoială, cel mai impresionant și inovator model de până acum, datorită introducerii Toyota Safety Sense 2.5+, cea mai nouă versiune a pachetului de tehnologii inovatoare de asistență a șoferului, care include printre altele frânarea automată de urgență. Aceste progrese sunt doar un alt element de construcție care consolidează moștenirea lui Camry ca lider în industria auto.

Iar în martie, la aceeași fabrică din Kentucky, s-a produs modelul RAV4 Hybrid cu numărul 13 milioane. Fabrica a adăugat RAV4 Hybrid la portofoliul său de produse în ianuarie 2020, după investiții multiple realizate de Toyota, în total peste 1.5 miliarde de dolari începând cu 2017. Aceste investiții au făcut parte dintr-un angajament mai mare al companiei de a investi peste 13 miliarde de dolari în producția sa din America de Nord, în operațiuni din 2017 până în 2021.

Campusul de puţin peste 526 de hectare din Georgetown reprezintă o investiție de 8 miliarde de dolari și are angajaţi aproximativ 10.000 de locuitori ai statului Kentucky.

În prezent, modelul Toyota Camry este produs în următoarele țări: Japonia (de la bun început), Statele Unite, Rusia, Thailanda, Malaezia, India și Vietnam. Cele pentru piaţa din Republica Moldova sunt asamblate în Japonia, fapt care ne-a fost confirmat de către dealerul oficial de la Chişinău!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/