(foto) Şeful BMW M anunţă încă o surpriză pregătită pentru lansare în 2022

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o serie de zvonuri, proaspătul şef al BMW M Franciscus van Meel anunţă oficial încă un model nou pregătit pentru debut în anul aniversar al mărcii sportive. Este un automobil exclusivist cu un design inspirat din cele două concepte BMW 3.0 CSL Hommage arătate în anul 2015.

Noul BMW 3.0 CSL Hommage este de așteptat să se bazeze pe recent lansatul M4 CSL. O altă denumire presupusă i-ar fi M4 GT/H, GT-H sau GTH.

Diverse informaţii care circulă în spaţiul online sugerează că mașina va fi construită manual și este posibil să fie propulsată de un motor twin-turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, reglat să producă aproximativ 600 de cai putere, dacă nu fix 600.

Mai mult, maşina ar putea fi disponibilă, spre deosebire de M4 CSL, doar cu o cutie de viteze manuală în şase trepte aproximativ 600 CP. În combinaţie cu tracţiune spate ar putea realiza 0-100 km/h în 3.5 secunde sau chiar mai repede.

Dinamica sporită îi va fi asigurată şi de o greutate mai redusă, devenind respectiv un model pentru purişti. De exemplu, i-ar putea lipsi un sistem de climatizare, unul audio, senzori de parcare, reglaje electrice pentru scaune, etc.

Tot din surse neoficiale mai aflăm că tirajul i-ar fi limitat la doar 50 de exemplare, fiecare cu un preţ de start de 750.000 de euro!

Amintim că în mai 2015, în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW Group a prezentat noul BMW 3.0 CSL Hommage – o formidabilă declaraţie de intenţie. Acest automobil a fost omagiul adus de echipa de design BMW modelului 3.0 CSL, un BMW coupe clasic atemporal şi emblematic din anii ’70.

Ulterior, în august 2015, în cadrul Concours d’Elegance de la Pebble Beach, a avut loc premiera mondială a conceptului BMW 3.0 CSL Hommage R – un automobil care a sărbătorit 40 de ani de prezenţă BMW în America de nord şi succesul obţinut în curse de BMW 3.0 CSL în 1975.

Cmentariile sunt închise