(foto) Detalii noi despre succesorul lui Volvo XC90: Va dispune standard de LiDAR şi un super computer
Noul SUV flagship pe care Volvo îl pregăteşte va avea standard tehnologie de siguranță de vârf din industrie, care va ajuta la salvarea și mai multor vieți, deoarece compania suedeză stabilește un nou punct de referință pentru siguranța auto.
Succesorul complet electric al modelului actual XC90, care va fi dezvăluit în 2022, va veni cu senzori de ultimă generație, inclusiv tehnologia LiDAR dezvoltată de Luminar și un super calculator pentru conducere autonomă, alimentat de sistemul-pe-cip NVIDIA DRIVE Orin, toate standard!
Combinând acest hardware de ultimă generație cu software-ul Volvo, Zenseact și Luminar pentru următoarea generație a tehnologiei sale bine stabilite de evitare a coliziunilor, Volvo Cars își propune să reducă numărul de decese și accidente în ansamblu cu acest nou pachet de siguranță.
“Volvo Cars este și a fost întotdeauna un lider în materie de siguranță. Acum va defini următorul nivel de siguranță a mașinii. Având acest hardware standard, putem îmbunătăți continuu caracteristicile de siguranță prin actualizări de la distanţă și putem introduce sisteme avansate de propulsie autonomă, consolidându-ne poziția de lider în materie de siguranță”, a declarat Håkan Samuelsson, director executiv Volvo.
Cu noul pachet de siguranță, Volvo Cars își propune să reducă coliziunile pe drumuri și se anticipează că viteza de reducere se va accelera în timp prin actualizări de software over-the-air. Noile tehnologii sunt, de asemenea, concepute pentru a aborda în mod specific acele situații din trafic care duc la o mare parte din rănile grave și decesele rămase găsite astăzi.
“În ambiția noastră de a livra mașini din ce în ce mai sigure, obiectivul nostru pe termen lung este de a realiza zero coliziuni și de a evita accidentele cu totul. Pe măsură ce ne îmbunătățim continuu tehnologia de siguranță prin actualizări OTA, ne așteptăm ca accidentele să devină din ce în ce mai rare și sperăm să salvăm mai multe vieți”, a explicat Henrik Green, director tehnologic.
Vezi şi: Noi detalii despre Volvo XC100: va fi electric şi doar cu patru locuri
Odată introdusă, se așteaptă ca tehnologia să se maturizeze în timp, devenind mai capabilă și permițând mașinii să ofere asistenţă și să sporească capacitățile unui șofer uman în situații critice de siguranță. În timp ce generațiile anterioare de tehnologie s-au bazat în mare măsură pe avertizarea șoferului în cazul unor potențiale amenințări imediate, această nouă tehnologie de siguranță va interveni în timp din ce în ce mai mult pentru a preveni coliziunile.
În timp ce salvarea de vieți și prevenirea traumatismelor rămâne prima prioritate a companiei, Volvo Cars vede, de asemenea, un potențial beneficiu suplimentar al costurilor de asigurare mai mici, deoarece accidentele care implică mașini Volvo devin din ce în ce mai rare. Un pachet de îngrijire (Care package), standard pentru toate mașinile Volvo complet electrice, include acoperire de asigurare acolo unde este disponibil.
Dincolo de suita de senzori și performanța de calcul a super computerului pe bază de AI (inteligenţă artificială), viitorul model flagship al Volvo va veni, de asemenea, cu sisteme de rezervă pentru funcții cheie, cum ar fi direcția și frânarea, care îl fac pregătit pentru o conducere autonomă sigură și nesupravegheată, odată disponibilă.
Aceste sisteme de rezervă alături de LiDAR, calculator și software vor permite funcționalitatea Highway Pilot, dezvoltată in-house împreună cu Zenseact – compania de sub aripa Volvo Cars ce dezvoltă software pentru conducere autonomă. Fiind o funcție de conducere autonomă pentru utilizare pe autostrăzi, opţionalul Highway Pilot va fi activat pentru clienți atunci când va verifica condițiile de exploatare în siguranță, legalitatea exploatării în bază de locaţie şi alte condiții geografice individuale.
La începutul acestui an, Volvo Cars a anunțat că va utiliza tehnologia NVIDIA pentru a centraliza puterea de calcul. Computerul de bază și computerul care va răspunde de conducerea autonomă, ambele alimentate de tehnologia NVIDIA, vor permite mașinilor să devină mai sigure, mai personale și mai durabile în timp prin actualizări OTA, oferindu-le, de asemenea, puterea de calcul necesară procesării viziunii și LiDAR.
Cmentariile sunt închise