Preţul unui Bitcoin a atins un record absolut după un anunţ al Tesla de ultimă oră

Astăzi, 8 februarie 2021, acțiunile producătorului american de mașini electrice Tesla au provocat un salt al cursului de schimb al criptomonedei Bitcoin – peste 43.600 de dolari pentru o unitate. Asta reprezintă un nou record istoric şi creşterea este cu peste 11% faţă de cât costa ieri, 7 februarie.

Aşa-zisa agitaţie pe piaţa financiară virtuală s-a datorat anunţului Tesla despre cumpărarea de Bitcoini în valoare de 1.5 miliarde de dolari! Directorul executiv al producătorului auto Elon Musk a declarat că din 8 februarie compania sa începe să investească în criptomonede pe termen lung.

Într-un document publicat pentru SEC (Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA) se spune că Tesla Inc. poate investi o parte din bani în active alternative de rezervă, inclusiv digitale, aur în lingouri și fonduri. Managerul a adăugat că în curând va accepta şi criptovalută ca plată pentru produsele sale, însă un termen fix nu a fost setat deocamdată!

“Astfel, am investit 1.5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici. Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire”.

Amintim că Bitcoin este o monedă digitală descentralizată cu tranzacții complet protejate și anonime (în 2009, când a fost introdusă, nu costa niciun dolar), iar anterior fondatorul Tesla a declarat în repetate rânduri că Bitcoin este ca un balon de săpun, deşi pe 4 februarie pe contul său de Twitter a promovat criptovaluta Dogcoin, acţiunile căreia au crescut cu 60%.

Mai devreme, la sfârșitul lunii ianuarie, Elon a adăugat pur și simplu hashtag-ul #bitcoin în descrierea profilul său, ceea ce a dus la creşterea monedei în valoare cu 5.000 de dolari.

Vezi ce a prezis anterior despre Bitcoin fostul şef al concernului auto Daimler:

https://autoblog.md/seful-daimler-ag-prezice-viitorul-lumii-particular-din-2020-va-incepe-falimentul-industriei-auto/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/