(foto) Doi ani de muncă scrupuloasă au fost necesari pentru a crea această maşină la scară mică

Renumitul producător de maşini la scară mică Amalgam Collection, singurul care poate fi considerat la un nivel cu producători de ceasuri fine precum Richard Mille, dezvăluie o nouă ediţie limitată.

Va asambla doar 199 de replici ale supercarului Ford GT40 din 1969, cel care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans. Au fost necesari doi ani de muncă scrupuloasă pentru a dezvolta modelul la scară 1:8 şi cu o lungime de aproximativ 51 de centimetri.

La baza proiectului a stat replica faimosului GT40 cu numărul şasiului #1075, o mașină care a preluat conducerea în faimoasa cursă de două ori, la ediţiile din 1968 și 1969. Specialiștii au reprodus aspectul mașinii din ultimul sezon de curse, când a fost pilotată de Jacky Ickx şi Jackie Oliver.

Se menționează că în procesul de proiectare au participat nu doar reprezentanți ai arhivei Ford, ci şi de la Gulf Oil, pe atunci sponsorul titlului, care a permis şi reproducerea unei livrele.

În total, câteva mii de piese realizate cu precizie sunt folosite pentru asamblarea fiecărei maşini. De asemenea, fiecare din cele 199 de exemplare va fi asamblată şi vopsită manual, proces care durează peste 400 de ore!

Cel puţin 20 de modele au fost deja rezervate. Preţul este de 13.001 dolari SUA!

Iar înainte de această ediţie, compania a anunțat o colaborare cu Ferrari! Amalgam Collection este gata să facă pentru fiecare client al producătorului italian o copie exactă a maşinii cumpărate la scară redusă, dacă doreşte, evident fiind folosite doar materiale autentice de calitate superioară.

https://www.youtube.com/watch?v=MX-jRQDd5zQ
https://www.youtube.com/watch?v=DuHqtUtKzA0

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/