(foto) Fenomen rar în cazul unor maşini noi. De câteva luni pe piață, posesorii acestui model se plâng deja de coroziune

În Statele Unite, cumpărătorii de pickup-uri Ford F-150 de nouă generație se plâng în număr mare pe forumurile tematice online cu privire la rugina abundentă care acoperă părțile sistemului de evacuare, osiile, butucii roților, etc.

Proprietarii spun că au primit astfel de mașini de la dealeri, iar aceştia din urmă susţin că aşa le-au primit de la producător.

Conform Detroit Free Press, reclamații în acest sens vin din toată țara, nu doar din aşa-numitele regiuni ale Centurii de Sare: un număr de state din nord-est unde angajaţii serviciilor municipale stropesc în mod activ drumurile cu soluție salină în timpul iernii, una din cauzele care provoacă ruginirea în masă a mașinilor.

Ford nu poate explica deocamdată natura coroziunii pe noua serie F, dar observă că este superficială, afectând doar componentele individuale și asta nu are o influenţă asupra performanțelor vehiculelor.

“Ne-am angajat să oferim produse și servicii de înaltă calitate clienților noștri. Ca și în cazul altor recenzii, luăm aceste reclamaţii în serios. În timp ce unele componente din oțel de pe caroseria modelului F-150 pot prezenta semne de rugină la suprafață, acest lucru nu va afecta performanța sau durata de viață a pieselor”, a spus un purtător de cuvânt al Ford ca răspuns la o cerere din partea redacţiei Car and Driver.

Primul lot de pickup-uri F-150 au ajuns la reprezentanțe locale în noiembrie 2020. Astfel, chiar și cele mai “vechi” mașini din a 14-a generație au doar puţin peste trei luni. 

Noul Ford F-150 are o caroserie din aluminiu, în timp ce cadrul și majoritatea componentelor cheie de sub mașină sunt fabricate din oțel sau oțel de înaltă rezistență. În general vorbind, coroziunea suprafețelor șasiului și a componentelor transmisiei nu este ceva neobişnuit, însă apariţia sa pe maşini noi şi în masă este un fenomen rar.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/