(foto) În Olanda, poliţia a găsit un Ferrari furat în 1994, drept că într-o stare departe de a fi ideală

Poliția olandeză a descoperit un coupe Ferrari Mondial produs în 1987, care fusese furat în 1994, abia de curând. După 26 de ani, automobilul sport a fost găsit într-una dintre numeroasele căi navigabile ale orașului Amsterdam.

FOTO: facebook.com/deooyevaar

Conform informațiilor disponibile în presa locală, mașina italiană roşie a fost descoperită pur întâmplător de scafandrii unei echipe de pompieri în timpul unor exerciții. Aceștia au anunțat poliția, care la rândul ei a apelat la Ministerul Apărării local pentru ajutor, pentru că doar militarii aveau echipamentul necesar pentru a ridica automobilul de pe fundul canalului.

Ridicat la suprafaţă, poliția a reușit să stabilească că este un Ferrari Mondial dispărut în 1994, deşi oamenii legii nu știu încă dacă mașina a petrecut toți cei 26 de ani sub apă sau doar o parte din această perioadă. Oricum exemplarul este deteriorat semnificativ, inclusiv din cauza coroziunii.

De asemenea, poliția nu a putut identifica acum niciun indiciu care să-i ducă spre urmele celor care au furat maşina. În același timp, s-a declarat că în habitaclu nu au fost comise infracțiuni violente.

Ferrari-ul a fost predat companiei de asigurări, care a pus-o într-un depozit de deșeuri, iar administrația a făcut acces public tuturor celor care vor să vadă ce a rămas din coupeul roşu.

Asiguratorul intenționează să vândă mașina: completă numai dacă o cumpără în muzeu, însă în caz contrar va trebui tăiată în bucăţi. Reprezentanții companiei au remarcat că mai multe cereri pentru anumite elemente au fost deja înregistrată. De exemplu, cineva vrea să transforme ceea ce a mai rămas din motor într-o masă de sticlă temperată.

Amintim că Ferrari Mondial 3.2, modelul care a fost găsit sub apă, a fost produs din 1985 până în 1988. Mașina era echipată cu un V8 de 3.2 litri (270 CP/304 Nm), cuplat la o cutie de viteze mecanică în cinci trepte prin care trimite toată puterea spre puntea din spate. Este capabil să facă sprintul 0-100 km/h în 7.4 secunde şi să ruleze cu maxim 250 km/h.

Au fost construite în total 987 de coupeuri și 810 decapotabile.

https://autoblog.md/video-smart-ul-lovit-involuntar-acum-un-an-in-amsterdam-scena-din-culisele-filmului-the-hitmans-bodyguard/

Cmentariile sunt închise