(foto) Întoarcerea regelui: Shelby American reintroduce celebrul GT500KR

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Shelby American anunţă că unul dintre cele mai faimoase vehicule ale sale – Ford Shelby GT500KR Mustang – se reîntoarce pentru a marca aniversarea de 60 de ani din 2022 a companiei!

KR se descifrează prin “King of the Road” și a fost folosit anterior pentru cele mai puternice maşini lansate într-un număr limitat în anul 1968 (1.570 exemplare) și 2008 (1.000 exemplare, iar pentru că cererea a fost mare, Ford și Shelby au convenit să construiască încă 712 mașini pentru 2009).

În ciuda numelui dublu, super mașina de producție Ford Mustang Shelby GT500 este dezvoltată în întregime de Ford, iar cuvântul Shelby este folosit aici sub licență și are un context istoric. Cu toate acestea, Shelby American și-a prezentat totuși versiunea proprie GT500, readucând în același timp la viață ediţia KR.

Strict vorbind, compania numită după regretatul Carroll Shelby a pregătit un pachet cuprinzător de tuning pentru nava amiral Mustang. Principalul lucru este un motor modificat. Clasicul V8 Supercharged de 5.2 litri are un compresor Whipple cu volum mărit (3.8 litri!), un intercooler nou, un sistem de admisie diferit și un sistem de evacuare a gazelor de eşapament marca Borla. 

Dacă un GT500 standard generează 760 CP conform standardului american SAE (771 CP în sistemul de măsurare european), versiunea GT500KR are să ofere peste 900, deși cifra exactă va fi anunțată ulterior!

Printre altele: cutia de viteze robotizată TREMEC a fost recalibrată, arborii de pe punți au fost întăriți, iar jantele s-au schimbat pe unele uşoare de 20 inci. Suspensia cu amortizoare adaptive MagneRide a fost reajustată. 

În cele din urmă, King of the Road are o capotă ușoară din fibră de carbon, cu mai multe prize de ventilație, un nou splitter frontal și un difuzor posterior. Și pentru ca un astfel de Mustang să poată fi recunoscut în mod inconfundabil în trafic, pe hayon există o inscripție mare Shelby. Opţionale sunt nişte extensii pentru arcurile roţilor, pe lângă alte accesorii.

Primul Ford Mustang Shelby GT500KR va fi vândut la sfârșitul lunii ianuarie la o licitaţie organizată de casa Barrett-Jackson. În total, doar 225 exemplare vor fi produse la fabrica Shelby din Las Vegas: 180 vor rămâne acasă şi doar 45 vor fi valabile pentru export la nivel internaţional!

Mai mult, din cele 180 de exemplare, doar 60 vor fi construite pe bază de Mustang-uri proaspete din fabrică. Astfel de mașini vor costa 128.000 de dolari și doar ele vor primi nişte plăcuțele de identificare aniversare în onoarea celor 60 de ani de istorie a companiei. 

Celelalte 120 vor fi transformate pentru 55.000 de dolari din modelele Ford deja lansate în anii 2020 și 2021.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/