(update/foto) Lexus pregătește premiera noului model TX! Primele imagini de la interior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 06.06.2023) Noul Lexus TX îşi arată o parte a feţei. Spre deosebire de prototipul din decembrie 2021, modelul de serie va avea faruri cu lumini de zi modificate. Totodată, va introduce noua grilă de radiator fără rame, similară cu cea de pe noul LBX.


(update 24.05.2023) Noi imagini teaser publicate de Lexus arată că noul TX va avea să ofere opţiunea de şase locuri, cu două scaune individuale şi pe al doilea rând. De asemenea, observăm cât de bine profilate sunt scaunele frontale în comparație cu celelalte din habitaclu.

SUV-ul va mai fi disponibil de comandat cu un sistem audio Mark Levinson, dar şi noul e-Latch, un sistem electronic introdus pe noul NX, ce deschide uşile de la interior cu o singură atingere. Funcționarea sa este legată de Blind Spot Monitor şi Safe Exit Assist, care ţine automat uşile închise dacă se apropie alte maşini sau biciclişti. Dezvoltat ca o premieră mondială, se preconizează că va ajuta la prevenirea a 95% din accidentele cauzate de deschiderea ușilor.

Pentru a debloca uşile din interior, trebuie doar de apăsat cu degetul mare un mic mâner, deși s-a păstrat și posibilitatea deschiderii mecanice de urgență (pentru aceasta, mânerul trebuie tras în mod obișnuit spre interior).

Pe lângă aceste imagini teaser se anunță în sfârşit data premierei – 8 iunie.


(10.05.2023) Lexus a publicat prima imagine teaser a unui nou SUV cu trei rânduri de scaune şi confirmă că se va numi TX. Primele informații despre el au apărut încă în ianuarie 2022.

Fotografia dezvăluie doar o parte din silueta sa, dar e suficient pentru a ne da seama că proporțiile-i întregi au fost arătate sub umbră încă în decembrie 2021, când grupul Toyota a arătat prototipurile a peste 20 de viitoare vehicule!

Şi nu este pentru nimeni un secret că noul TX va avea la bază noul Toyota Grand Highlander.

Toyota Grand Highlander și Lexus TX au aceeași linie a acoperișului, pasaje ale roților, portiere şi spoiler posterior peste hayon, acesta fiind puţin mai lung.

În același timp, cel puțin o parte din panourile caroseriei lui TX vor fi originale, printre care se numără bara de protecţie posterioară şi aripa cu panoul montantului D.

Originală îi va mai fi faţa, dar şi blocurile optice, în mod evident.

Se presupune că noutatea va înlocui modelul RX L cu şapte locuri, deşi nu e o informație exactă. Iar conform unor brevete înregistrate anterior, TX va exista în trei versiuni de motorizare: TX350, TX500h şi TX550h+. Ultima va fi o unitate de propulsie plug-in hybrid.

Principala piaţă de desfacere va fi SUA, căci anunţul noului TX a fost făcut doar pe portalul de presă american.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/