(foto) Mazda a actualizat MX-5 pentru gama anului 2022. Ce este nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda se pregătește să lanseze MX-5 2022. Automobilul va beneficia de o manevrabilitate sporită și câteva finisaje noi strălucitoare pentru designul premiat al emblematicului model cu două locuri. 

Este cel mai recent efort al producătorului nipon de a perfecționa un pachet care atrage șoferii de mai bine de trei decenii, cu răspunsul său direct, schimbare rapidă a treptelor, motor perfect echilibrat, tracțiune spate și un interior confortabil care pune șoferul la un loc cu mașina.

Caracteristici cheie:

  • Mazda introduce Kinematic Posture Control (KPC) – o nouă tehnologie dezvoltată exclusiv pentru MX-5. Sistemul recunoaște o diferență de viteză între roțile din spate în timpul virajelor, acționând ușor frânele pe partea interioară a roţilor şi trăgând în jos caroseria. Acest lucru previne ascensiunea punţii posterioare, sporind caracteristicile suspensiei multi-link din spate a lui MX-5 și suprimând ruliul.
  • Pe scurt, KPC stabilizează mașina, mai ales în virajele grele cu forțe G mari și pe drumuri accidentate, făcând manevrabilitatea deja legendară a lui MX-5 mult mai bună, îmbunătățind în același timp confortul.
  • KPC, care nu adaugă nicio greutate mașinii, va fi echipament standard pe toate modelele MX-5 2022, indiferent dacă sunt soft-top sau fastback retractabil (RF).
  • Pe partea de design, ambele versiuni de caroserie adaugă finisaje noi, și anume un exterior Platinum Quartz Metallic și un interior Terracotta. Primul îmbină un alb mătăsos elegant cu o transluciditate asemănătoare cuarțului, în timp ce cabina bogat colorată vine cu piele Nappa ultra-netedă.
  • Mazda a adăugat, de asemenea, o opțiune Dark Blue pentru acoperişul moale și cu aceasta o gamă de noi posibilități de combinație de culori.

Mazda MX-5 2022 este programată să intre în vânzare în Europa începând cu luna ianuarie. De la primul său debut în 1989, MX-5 Roadster a fost vândut în peste 1.1 milioane de unități.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise