(foto) Noi elemente de tuning din fabrică pentru BMW M2, M3 și M4, inclusiv jante cu prindere centrală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M anunță o serie de noi Performance Parts pentru trei mașini populare din portofoliu: M2, M3 și M4. Printre exemplele notabile de tehnologie transferată direct de pe circuite pe şosea se numără jantele cu prindere centrală, anterior anunțate în format teaser, care de regulă sunt disponibile în prezent pentru anumite automobile de înaltă performanţă din segment. Designul şi funcţionalitatea fac din aceste jante forjate uşoare un punct de atracţie absolut în gama variată de accesorii BMW M Performance.

Cu masa optimizată, designul spectaculos şi tehnologia adaptată din motorsport, cu prindere de butucul roţii, jantele cu prindere centrală subliniază caracterul orientat spre înaltă performanţă al automobilelor pe care le echipează. În cazul ediţiei speciale BMW 3.0 CSL, prezentată cu ocazia aniversării a 50 de ani de istorie BMW M GmbH şi vândută într-o ediţie limitată de 50 de unităţi, acestea fac parte din tehnologia sistemului de rulare de performanţă adaptată special pentru circuit.

În prezent, jantele BMW M Performance cu prindere centrală sunt oferite în programul de accesorii BMW originale pentru BMW M2, BMW M3 Touring Competition cu M xDrive, precum şi pentru toate variantele de modele BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupe şi BMW M4 Cabriolet.

Jantele cu prindere centrală au fost dezvoltate pentru motorsport, unde permit schimbări deosebit de rapide ale roţilor şi, în consecinţă, opriri scurte la boxe. În loc de cele cinci prezoane obişnuite, fiecare roată este ataşată la butucul roţii cu un singur şurub central. O conexiune extrem de solidă este asigurată în timpul montării prinderii centrale prin aplicarea unui cuplu de 930 Nm (semn că se folosește un instrument special, iar schimbul de roți nu se va putea face într-o vulcanizare obișnuită). Această tehnologie reduce şi masele de rotaţie şi optimizează aspectul exclusivist printr-un design distinctiv în zona butucului.

Jantele M Performance cu prindere centrală pentru modelele BMW M2, BMW M3 şi BMW M4 sunt oferite ca set combinat în dimensiuni de 19 inchi pentru puntea faţă şi 20 de inchi pentru puntea spate. Jantele forjate uşoare, cu design Y-spoke, în culoarea mată Jet Black, au o inscripție frezată M Performance şi sunt echipate cu anvelope de dimensiuni 275/35 ZR19 pentru puntea faţă, respectiv 285/30 ZR20 pentru cea spate.

La fel ca jantele cu prindere centrală, alte produse din programul de accesorii BMW M Performance se bazează pe cunoştinţele de dezvoltare şi pe cele peste cinci decenii de experienţă în motorsport ale BMW M GmbH. Gama diversificată include opţiuni retrofit în domeniile suspensiei, transmisiei, aerodinamicii şi cockpitului, permiţând o personalizare orientată spre performanţă. Pentru o creştere ţintită a dinamicii şi agilităţii, sunt disponibile mai nou opţiuni precum suspensia M Performance cu braţe cu arc reglabile pe înălţime şi sistemul de frânare sport M Performance.

În plus, aspectul atletic al unui automobil BMW M poate fi făcut mai atractiv cu o serie de componente din carbon specifice modelului. Accesoriile BMW M Performance pentru exterior sunt fabricate în mare parte din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), etanşat cu lac transparent pentru un finisaj de înaltă calitate. Opţiunile specifice modelului, cum ar fi prinderea frontală M Performance din carbon, difuzorul spate M Performance sau inserţia M Performance din carbon pentru pragurile laterale, conferă automobilului un aspect aparte cu stil inspirat de motorsport.

Calitatea fără compromisuri şi estetica specială a accesoriilor BMW M Performance sunt experimentate şi în cabină. Elementele de carbon şi Alcantara de înaltă calitate transmit genele de motorsport ale BMW M în cockpit. Genunchierele M Performance acoperite cu Alcantara asigură o aderenţă optimizată în timpul virajelor abordate foarte dinamic. Iar atât volanul M Performance Pro, cât şi cotiera M Performance cu Alcantara oferă condiţii perfecte pentru o experienţă de condus deosebit de intensă, printre altele.

Cmentariile sunt închise