(video) Premieră mondială: Noul Alfa Romeo Milano – primul electromobil al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Alfa Romeo Milano nu mai există! Trăiască Alfa Romeo Junior!


Alfa Romeo adoptă tehnologia franceză. Dacă modelul Tonale a debutat după formarea concernului Stellantis, dar a fost făcut încă pe timpurile FCA și, prin urmare, a păstrat platforma FIAT Small Wide, noul Milano este primul model dezvoltat pe arhitectura CMP (Common Modular Platform), dezvoltată de concernul francez PSA înainte de fuziune cu FCA.

Cu alte cuvinte, noul Alfa Romeo Milano este ruda unor modele precum Peugeot 2008, DS 3, Opel Mokka, Jeep Avenger și FIAT 600. A fost arătat presei internaționale chiar la Milano, la sediul istoric al Automobil Club Milano.

Caracteristici cheie:

  • Cu Milano, Alfa Romeo se întoarce în segmentul compact B. Ampatamentul îi este identic cu cel al modelelor FIAT 600 și Jeep Avenger: 2560 mm. Dimensiunile generale sunt, de asemenea, similare: lungime – 4170 mm, lățime – 1780 mm, înălțime – 1500 mm. Volumul portbagajului depinde de tipul de propulsie: 415 litri pentru hibrizi și 400 litri pentru electromobile (este cel mai mare portbagaj printre concurenții premium electrici).
  • Noul Milano a fost desenat de echipa propriului centru de design din Torino. Forma specifică a grilei de radiator a fost păstrată, însă stilizarea sa este diferită. Iar designul posterior, numit Coda Tronca (“coada scurtată”), cu un arc felinar caracteristic, face referire la modele de la mijlocul secolului trecut. Faruri Matrix LED și jante de 18 inchi vin standard.
  • Designul interior este în stil Alfa. În spatele volanului există un monitor de 10.25 inchi acoperit stilistic de două cadrane. Ecranul central are aceeași mărime și este întors spre șofer. Volanul clasic are trei spițe. Deflectoarele laterale de ventilație sunt proiectate să arate ca niște turbine. Un set de butoane răspund de controlul cutiei de viteze. Opționale sunt scaune frontale Sabelt cu tetiere integrate. Scaunul șoferului poate avea masaj.

Trei opțiuni de propulsie

  • Milano Ibrida cu benzinar de 1.2 litri la bază, cu trei cilindri, turbocompresor cu geometrie variabilă și lanț de distribuție. Acesta este cuplat la un DCT cu șase trepte în care este integrat un electromotor de 21 kW. Puterea totală se ridică la 136 CP.
    • Standard se combină cu tracțiune față. Versiunea Milano Ibrida Q4 va propune AWD cu ajutorul unui electromotor posterior de 41 CP.
    • Milano Ibrida garantează conducerea electrică nu numai în timpul manevrelor de parcare sau la viteze reduse în zonele urbane, ci și în afara orașului, cu o sarcină limitată de până la 150 km/h.
  • Milano Elettrica cu electromotor de 156 CP și o baterie de 54 kWh. Aceasta din urmă se încarcă cu până la 100 kW și permite o autonomie de până la 410 km (WLTP). Modelul este echipat cu un sistem exclusiv de navigație conectat (EV Routing) pentru acces la peste 600.000 de stații de încărcare.
  • Milano Veloce cu electromotor de 240 CP, un diferențial Torsen cu alunecare limitată, o suspensie resetată cu stabilizatori ranforsați, gardă la sol redusă cu 25 mm, direcție mai ascuțită, frâne frontale cu discuri de peste 380 mm și etriere cu patru pistoane, jante de 20 inchi.

Printre altele

  • Cu toate acestea, chiar și versiunile inferioare ale lui Milano ar trebui să fie interesante de condus, deoarece aceeași echipă de ingineri care a lucrat cu sedanul Giulia GTA a fost responsabilă pentru dezvoltarea crossoverului. Toate modelele Milano au un sistem de comutare a modurilor de conducere DNA: Dynamic, Natural și Advanced Efficiency. Mașina cu AWD mai are modul special Q4.
  • Automobilul este echipat cu un set elementar și modern de sisteme de asistență: camere exterioare, cruise control adaptiv, menținere în bandă, recunoaștere indicatoare rutiere, senzorii de parcare 360°, sistem de parcare semi-autonomă, etc.
  • Sunt valabile trei pachete de dotări: Techno, Premium și Sport. La startul vânzărilor va fi valabilă o ediție Milano Speciale, combinată cu versiunile Ibrida sau Elettrica la alegere.

Noul Alfa Romeo Milano va fi produs în Polonia, la aceeași fabrică a concernului Stellantis, unde sunt fabricate SUV-urile FIAT 600 și Jeep Avenger. Startul vânzărilor în Europa este programat pentru luna septembrie. Pentru hibrid se vor cere minimum 31.000 de euro, pentru electromobil – minimum 40.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise