(foto) Noua Mazda MX-30 a devenit pe neașteptate un SUV cu motorizare mild hybrid

Mazda a introdus pe piaţa din Japonia noul model MX-30, însă nu în calitate de electromobil, deocamdată, ci cu propulsie mild hybrid, cu motor cu ardere internă respectiv! Dacă va fi disponibilă această versiune şi în afara statului asiatic deocamdată nu este clar.

Sub capotă, o astfel de maşină are un benzinar natural aspirat Skyactiv-G de 2.0 litri (156 CP/199 Nm), asistat de un demaror-generator care produce alţi 7 CP/49 Nm. Unitatea funcționează în cadrul sistemului start-stop și oferă un impuls de putere în primele secunde de acceleraţie de pe loc sau în mers, de exemplu la depăşiri, atunci când se detectează apăsarea mai bruscă şi mai tare a pedalei de acceleraţie.

Face parte din sistemul de propulsie şi o baterie mică de doar 10 Ah, situată sub scaunul şoferului, însă aceasta nu poate fi încărcată de la vreo priză externă şi nici nu stochează energie necesară pentru a face maşina să ruleze pur pe electricitate, ca în cazul unui plug-in hybrid.

Cutia de viteze anunţată, care vine în tandem cu această motorizare mild hybrid, este una automată în şase trepte. Mai interesant este că o astfel de versiune poate avea fie tracţiune faţă, fie tracţiune integrală, ultimul setup nefiind disponibil pentru electromobil. Iar configuraţia şasiului este aceeaşi ca a originalului MX-30 electric, fără schimbări, cu o suspensie spate semi-dependentă.

Din punct de vedere al designului exterior şi interior nimic nu s-a schimbat. Versiunea hibridă va putea fi deosebită doar prin amplasarea buşonului rezervorului de combustibil (pe partea stângă), dar şi prin toba de eşapament ascunsă sub bara de protecţie posterioară. În cabină, şoferul va vedea pe bord un turometru analogic în loc de un indicator al schimbului de energie.

Noua Mazda MX-30 MHEV este deja disponibilă pentru comandă în Japonia, având un preț minim de 22.800 dolari, local cu 200 dolari mai mult decât se cere pentru un CX-30 de bază. Ediţia limitată aniversară, cu un echipament de top şi cu tracțiune integrală, costă aproximativ 32.000 de dolari.

Pe piața internă, Mazda intenționează să vândă cel puţin 1.000 de astfel de mașini pe lună. Abia din ianuarie 2021 va fi disponibilă şi versiunea electrică.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-primul-electromobil-mazda-poate-fi-comandat-in-moldova-detalii-si-preturi/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/