(foto) Noul Audi Q6 e mai mare decât Q7! Primele detalii şi imagini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se apropie premiera unui nou SUV marca Audi, unul care a fost văzut la teste şi pe Nurburgring. Este vorba despre Audi Q6!

Primele detalii şi imagini le putem vedea acum datorită registrului chinez care se ocupă de certificarea automobilelor noi. Deşi logic Q6 ar trebui să fie inferior lui Q7, aflaţi că noutatea depăşeşte în dimensiuni pe fronturile principale deja popularul Q7!

Dacă Q7 este creat pe platforma MLB cu un motor montat longitudinal, atunci noul Q6 se bazează pe o arhitectură mai simplă şi mai ieftină – MQB Evo – cu un motor montat transversal și tracțiune față principală. Cel mai apropiat model-rudă este Volkswagen Teramont. Ambele mașini au un ampatament de 2.980 mm (Q7 are 2.994 mm).

Lungimea îi este de 5.099 vs 5.063 mm ai modelul Q7. Lățimea îi este de 2.014 vs 1.970 mm, iar înălțimea – 1.784 vs 1.741 mm. Greutatea-i uscată este de 2.2 tone. Va fi oferit cu jante de 17-21 inci, un pachet cu decor cromat și altul accentuat pe sportivitate cu elemente întunecate.

Există deja fotografii spion ale interiorului, unul tradițional deja pentru noile modele Audi, cu o consolă centrală tactilă, inserții decorative din furnir, un levier caracteristic al cutiei de viteze, etc. Din echipare de bază sunt disponibile trei rânduri de scaune: şapte locuri, iar mai târziu şase (cu două individuale pe al doilea rând).

Din punct de vedere al motoarelor, noul Audi Q6 va fi unificat cu modelul Teramont vândut în China. Cel de bază va fi un TFSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri (seria EA888) în două versiuni: 231 sau 265 CP. Va exista şi un V6 turbo de 2.5 litri (299 CP) din seria EA390. Tracţiunea va putea fi şi integrală quattro.

Debutul modelului ar putea avea loc în aprilie la Salonul Auto de la Beijing. Nu există încă nicio informație dacă Q6 va apărea în afara Chinei.

Cmentariile sunt închise