(foto/video) Premieră: Noul Volvo V90 este aici

Volvo V90, versiunea cu ampatament lung a sedanului S90, a fost prezentată astăzi în Suedia în cadrul unui eveniment special. Automobilul premium completează noua gamă de maşini îmbibate cu cele mai noi tehnologii, alături de XC90 şi S90.

PREMIERĂ: Volvo atacă Seria 5, Audi A6 și E-class cu noul S90! (foto+video)

Modelul a devenit şi al treilea reprezentant din gamă care foloseşte noua platformă modulară SPA.

“Ceea ce a fost prezentat astăzi aici nu este doar un automobil. Este toată experienţa companiei adunată de-a lungul anilor, în construcţia de maşini cu ampatament lung. Noi ştim cum să facem astfel de maşini, iar ceea ce poate oferi noul Volvo V90 este o combinaţie fără precedent a funcţionalităţii, stilului şi practicabilităţii”, a spus preşedintele Volvo Cars, Håkan Samuelsson.

https://www.youtube.com/watch?v=Wdk_vJvU3KU

Noua maşină măsoară în lungime 4.936 de mm, cu 27 de mm mai scurt decât sedanul S90. În lăţime ele sunt identice 2.019 mm, iar în înălţime V90 este mai mare – 1.475 mm comparativ cu 1.443 mm. Dimensiunea ampatamentului este egală cu 2.941 mm.

Volumul portbagajului atinge 1526 litri (pentru comparaţie, cel al unui BMW Seria 5 Touring este egal cu 1.670 de litri, iar într-un Mercedes-Benz E Class Estate sunt disponibili 1.855 de litri).

Gama de motoare cuprinde, pentru modificaţiile cu tracţiune faţă, motoare turbo cu patru cilindri: benzinarul T5 (254 CP/350 Nm, 0-100 km/h: 7.0 secunde) şi un diesel D4 (190 CP/400 Nm, 0-100 km/h: 8.5 secunde).

Volvo V90 Estate cu tracţiue integrală AWD va fi disponibil cu un motor pe benzină T6 (320 CP/40 Nm) şi un diesel D5 (235 CP/480 Nm).

Va exista şi o versiune plug-in hibrid T8 Twin Engine, care va fi propulsată cu ajutorul unui electromotor pe osia spate. Puterea generată va fi în jur de 410 cai, iar în regim pur electric maşina se va putea deplasa până la 50 de km. Acceleraţia de la 0-100 km/h va putea fi realizată timp de 5.2 secunde.

Toate motorizările sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte.

Mai multe detalii despre specificaţiile tehnice le poţi vedea AICI.

La fel ca şi sedanul, modelul dat a primit un sistem de monitorizare video la 360 de grade şi al unghiurilor moarte, un sistem de parcare automată, asistenţă în intersercţii, sistem de averztizare în cazul în care automobilul părăseşte banda de circulaţie şi se apropie de parapete. Una dintre cele mai importante funcţii este pilotul semi-automat bazat pe sistemul de cruise control. Tehnologia va permite ca vehiculul să se ţină pe carosabil singur, fără intervenţia şoferului, până la o viteză de 130 de km/h.

În viitor ar putea apărea o modificaţie Cross Country şi una performantă, pregătită de firma Polestar.

Premiera publică a noului Volvo V90 va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

LIVE VIDEO de la evenimentul de prezentare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/