(foto) Noul Duster: Echiparea de bază vs echiparea de top

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Dacia Duster a devenit disponibil de comandat deocamdată în Franța. Se poate face și online, printr-un configurator deschis, de unde am și luat aceste imagini. Prin intermediul lor avem ocazia să vedem cum arată un Duster ”gol” și versiunea de top pentru comparație.

Echiparea de bază se numește Essential și costă în Franța minimum 19.690 de euro. Banii sunt pentru mașina cu motorizare ECO-G cu 100 CP și tracțiune față. Și acum să observăm ce, banal, nu include o mașină de 20.000 de euro!

Mașina are jante din oțel la 16 inchi, însă acestea nu au deloc niciun capac decorativ! De asemenea, pe această echipare nu sunt valabile nici opțional proiectoarele cu halogen din bara de protecție frontală.

Interiorul este simplificat la maximum. Niciun fel de panou de bord digital, niciun fel de monitor central, niciun fel de elemente decorative. Climatizarea este reglabilă manual. Geamurile portierelor posteriore la fel sunt controlate manual.

Echiparea de top se numește Journey și împreună cu Extreme au un preț similar de pornire – 23.100 de euro. Pentru acești bani clienții primesc aceeași unitate de propulsie + cutie mecanică + tracțiune față. Jantele sunt din aliaj aici.

Standard vin de 17 inchi pe Extreme și de 18 inchi pe Journey.

Mașina cu motorizarea TCe 130 (mild hybrid) este singura ce poate fi combinată cu AWD. Iar singura motorizare cu o cutie de viteze automată este HYBRID 140.

Motorul cu 140 de cai poate fi pus doar pe Duster Extreme/Journey și face mașinile să coste minimum 28.100 de euro.

Cel mai scump Duster Journey HYBRID 140 4×2 cu toate dotările incluse ajunge în Franța la 36.000 de euro cu TVA inclus.

Primele livrări a mașinii către clienți sunt prevăzute pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului curent. Dealerul Dacia din Republica Moldova ne-a comunicat că nu are deocamdată informații despre când va fi posibil de comandat la noi și când vor fi disponibile în stoc primele exemplare.

Vezi și: Prețurile noului Dacia Duster în România. Cu cât s-a scumpit popularul model

Cmentariile sunt închise