(foto) Noul Toyota RAV4 PHEV poate înregistra o autonomie electrică de aproape 100 km, iar în regim hibrid de peste 1300 km

Toyota a lansat începând de astăzi noul RAV4 PHEV (sau numit RAV4 PHV – Plug-in Hybrid Vehicle) în lanţul de centre auto de pe teritoriul Japoniei şi dezvăluie detalii suplimentare despre automobil, unele care nu s-au anunţat în cadrul premierei maşinii în specificaţie americană şi europeană.

În particular este vorba despre unitatea-i de propulsie şi autonomia despre care se declară nişte cifre de-a dreptul impresionante!

Versiunea PHEV a noii generaţii RAV4 este dotată cu acelaşi motor natural aspirat A25A-FXS de 2.5 litri care pune în mişcare un RAV4 Hybrid (vezi test drive realizat cu modelul în Moldova). Unitatea funcționează pe baza ciclului Atkinson și produce 177 CP/219 Nm de cuplu.

Pe puntea din faţă este asistat de un electromotor care produce alţi 182 CP şi 270 Nm de cuplu. Ambele propulsoare răspund de mişcarea roţilor de pe osia frontală printr-un variator electromecanic.

Iar pe puntea din spate, inclusiv pentru a forma sistemul de tracţiune integrală E-Four, stă un alt electromotor care produce 54 CP şi 121 Nm. În total, sistemul generează o putere de vârf de 306 CP, însă cuplul maxim nu se anunţă.

O baterie litiu-ion cu o capacitate de 18.1 kWh (prin curent alternativ la 200 V/16 A se poate încărca complet în 5 ore şi 30 de minute) este situată sub podeaua cabinei.

În modul pur electric, SUV-ul va fi capabil să parcurgă chiar până la 95 km (în ciclul realist care în Japonia se numeşte WLTC), iar autonomia maximă combinată, cu un rezervor plin de benzină (apropo are acelaşi volum de 55 litri ca şi un RAV4 obişnuit), poate ajunge până la 1.316 km!

De asemenea, cu bateria încărcată complet poate face 0-100 km/h în condiţii ideale în doar 6.0 secunde!

Printre altele se mai menţionează despre un sacrificiu pe care vor trebui să-l accepte doritorii de a avea un RAV4 cu ajutorul căruia se poate rula zilnic prin oraşe precum este Chişinăul doar folosind electricitate: volum portbagajului a fost afectat din cauza echipamentelor electrice suplimentare – 490 vs 580 litri cât măsoară pe RAV4-ul de bază, deşi include o roată de rezervă de dimensiuni reduse!

După cum s-a mai notat şi anterior, un RAV4 PHEV se va deosebi de alte versiuni printr-un design uşor diferit al feţei: bara de protecție și grila de radiator sunt elemente originale. În nivel de echipare de bază se oferă deja un habitaclu tapiţat cu piele sintetică şi inserţii de culoare roşie, scaun al şoferului cu reglaje electrice, jante la 18 inci, priză japoneză la 100 V pentru a conecta dispozitive de până la 1.5 kW;

Iar printre altele un sistem multimedia cu monitor de 9 inci (pe alte versiuni este maxim de 8 inci), un head-up display, sticlă izolată fonic, pompă de căldură, climatizare cu setare de la distanță (interiorul mașinii poate fi încălzit sau răcit timp de până la 20 de minute folosind energie electrică doar din baterie), jante din aluminiu de 19 inci, culoare Emotional Red II exclusivă pentru acest model (pe lângă alte cinci), încălzire pentru toate scaunele şi ventilare pentru cele frontale, etc.

În Japonia, noul RAV4 PHEV a devenit cel mai scump RAV4, preţul de start fiindu-i de circa 38.500 de euro.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise