(foto) Noul VW ID.7 poate ajunge mai departe decât declară producătorul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La volanul noului ID.7 Pro S complet electric, echipa Volkswagen Elveția, condusă de Felix Egolf, șeful proiectului, un expert în conducerea pe distanțe lungi cu mașini electrice, a parcurs cu succes un total de 794 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, într-un timp net de conducere de 15 ore și 42 de minute.

Aceasta a depășit semnificativ autonomia maximă WLTP (combinată) a modelului, de până la 709 km, declarată de producător. Berlina a fost condusă pe drumuri publice și în condiții normale de trafic pe toată durata călătoriei în timpul zilei.

Vehiculul a fost condus pe un circuit de aproximativ 81 de kilometri în zona metropolitană Zug, la sud de Zurich

Profilul traseului a fost în conformitate cu șofatul de zi cu zi și a inclus drumuri principale, secțiuni de autostradă și drumuri de țară cu treceri prin dealuri. Opt șoferi diferiți au parcurs un total de 794 de kilometri în două zile consecutive cu o singură încărcare a bateriei. Distanța este aproximativ echivalentă cu ruta Basel-Emden în nordul Germaniei, unde este construit modelul ID.7.

Consumul mediu a fost unul excepțional de scăzut, de 10.3 kWh/100 km. În comparație, cea mai mică valoare WLTP a modelului este de 13.6 kWh. Transformat în diesel, consumul mediu obținut corespunde la doar aproximativ 1.1 litri la 100 km!

Autonomia de 794 km a fost parcursă în timpul zilei, în condiții normale de trafic, la mijlocul săptămânii trecute – cu o viteză medie de 51 km/h. Autonomia rămasă afișată a fost de 2 km.

Un alt detaliu interesant: modelul condus nu era cea mai favorabilă variantă de echipare a ID.7 Pro S. Conform calculelor WLTP, vehiculul, care dispune de echipamente opționale precum pachetul Comfort, pachetul de sisteme de asistență IQ.DRIVE, pachetul exterior Plus și o pompă de căldură, ar fi atins o autonomie WLTP de 700 km.

Autonomie VW ID.7
Deși această imagine arată climatizarea deconectată, nu se menționează dacă sistemul a fost utilizat în timpul deplasării sau nu

Încărcare rapidă

Timpii de încărcare sunt scurți pentru un ID.7: în 10 minute – timpul necesar pentru o pauză de cafea – energia pentru aprox. 244 km curge în baterie cu o putere de încărcare de 200 kW. În aproximativ 26 de minute este încărcată de la 10 la 80%.

Planificatorul opțional de traseu este, de asemenea, util – acesta calculează un traseu optim luând în considerare încărcarea curentă a bateriei și stațiile de încărcare disponibile de-a lungul traseului.

Cu astfel de rezultate, calculați singuri de câte ori ar fi necesară încărcarea mașinii lunar dacă s-ar parcurge zilnic prin Chișinău câte 50 km.👍

Vezi și: (video) Auto China 2024: NIO ET7 Executive Edition – business sedan electric cu autonomie 1000+ km

Cmentariile sunt închise