(video) Auto China 2024: NIO ET7 Executive Edition – business sedan electric cu autonomie 1000+ km

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


NIO nu are cum să lipsească de la Auto China 2024. În standul său sunt toate mașinile. Toate au fost pregătite pentru gama anului 2024, având cele mai noi dotări și actualizări. Însă în centrul atenției este modelul actualizat NIO ET7 Executive Edition.

În stand sunt prezentate, de asemenea, NIO Power Swap Station 4.0 și încărcătorul ultra-rapid cu răcire cu lichid de 640 kW, care vor fi implementate foarte curând.

Caracteristici cheie:

Confort

  • Este mai lung cu 3 mm (5101) și mai scund cu 4 mm (1505). Lățimea de 1987 mm și ampatamentul de 3060 mm nu s-au modificat. Designul mașinii nu a fost atins deloc. Nouă este culoarea caroseriei Moonlight Silver, noile jante de 21 inchi cu spițe multiple și noile inscripții Executive Edition.
  • Principala noutate de la interior sunt scaunele dezvoltate pe un nou schelet făcut de NIO.
    • Scaunele Flying Executive sunt proiectate cu o structură de confort în 10 straturi.
    • Scaunele frontale sunt reglabile electric în 18 direcții și se pot înclina până la 82 de grade.
    • Cele posterioare sunt reglabile în 14 direcții, iar unghiul de înclinare a spătarului variază între 27 și 37 de grade.
    • Toate scaunele mai au suport pentru coapse și tetiere reglabile.
    • Toate scaunele au standard încălzire, ventilație și masaj cu imitație de pietre fierbinți (cu excepția locului din mijloc).
    • NIO ține să mai menționeze că scaunele pot fi încălzite până la 24 de grade în 150 de secunde într-un mediu cu o temperatură de -20 de grade Celsius.
  • Modelul este disponibil opțional cu NIO Link Panoramic Connected Executive. Două ecrane OLED de 14.5 inchi, cu o rezoluție 3K și un raport de afișare 16:10, sunt atașate de scaunele frontale. Unghiul celor două ecrane poate fi ajustat manual sau automat în timpul deplasării. Tabletele au camere pentru videoconferințe.

Confort

  • La bord mai are un sistem audio cu un format de canale 7.1.4 (2230 W) și un head-up display de 16.3 inchi care suportă 260.000 de culori.
  • Pasagerii din spate au propriul acoperiș de sticlă. Aceasta este făcută dintr-o structură brevetată, formată din 13 straturi, care poate ajusta nivelul de transparență, dar și de izolare termică.
  • În ceea ce privește cockpit-ul inteligent, modelul a primit cipul Qualcomm Snapdragon 8295P. A sa putere de calcul este dublă, cea grafică este triplă, iar cea AI este de opt ori mai rapidă.
  • Hardware-ul suspensiei pneumatice inteligente a fost actualizat pentru a crește volumul camerei arcului pneumatic și pentru a mări cu 6% intervalul de ajustare a rigidității suspensiei. Suspensia pneumatică standard și controlul dinamic al amortizării suspensiei CDC, prin controlerul inteligent al șasiului, poate primi actualizări FOTA cu noi setări și instrucțiuni.
    • Noul mod Rear Premium oferă o experiență funcțională care acordă mai multă atenție pasagerilor din spate și face ca deplasarea să fie mai confortabilă.
    • Prima funcție “4D Comfort Pilot” din industrie permite modelului să-și ducă șasiul în era AI. Funcția deschide domeniul șasiului inteligent, domeniul de conducere inteligentă (asigurat de puterea aritmetică) și domeniul cabinei de pilotaj inteligent, combină capacitățile senzorilor vehiculului în timp real și informațiile din cloud pentru a putea anticipa în avans denivelările și gropile de pe șosea. Șoferul trebuie doar să treacă de patru ori prin același loc pentru a genera stratul de condiții rutiere 4D, de a introduce datele în cloud, iar ulterior suspensia își va face treaba în termeni de confort și siguranță.

Și iar confort

  • Mașina a fost mai bine izolată fonic. S-a lucrat la peste 50 de zone, care au primit tampoane fonoabsorbante. Iar 95% din acoperirea părții inferioare a caroseriei e prelucrată. Standard pe toate portierele sunt geamuri cu dublu strat, cu o grosime de aproape 5 mm și un material PVB polimeric între ele.
  • Standard mașina are un setup AWD. Cele două electromotoare duc sedanul până la 100 km/h în 3.8 secunde. Frânele frontale au etriere Brembo cu patru pistoane, însă opționale pot fi cu șase.
  • ET7 Executive Edition este dotat standard cu Aquila Super Sensing System, care dispune de 33 de echipamente de detecție de înaltă precizie, inclusiv singurul LIDAR de înaltă precizie cu rază de acțiune ultra-lungă de 1050 nm din clasă, alături de patru cipuri NVIDIA Orin X pentru cea mai puternică platformă de supercomputing din industrie, numită ADAM (1016 TOPS). Nivelul hardware este cu mult peste cel al industriei, menționează NIO.

Sedanul business costă în China minimum 428.000 de yuani (55.000 de euro). Livrările vor începe din 30 aprilie. Vezi pagina modelului pentru mai multe detalii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise